Vágólapra másolva!
Igazán figyelmesek a rangos francia kerékpárverseny, a Tour de l'Avenir Twitter-oldalának szerkesztői, akik tudják, milyen fontos nap a mai Magyarország számára.

A 23 éven aluliak Tour de France-ának is nevezett körversenyen Valter Attila 2019-ben nyerte meg az utolsó előtti, 9. szakaszt, és ennek a képeivel köszönti a viadal közösségi oldala március 15-öt, a magyar nemzeti ünnepet.

A Tour de l'Avenirt 1961-ben hívta életre Jacques Marchand, a francia sportlap, a L'Equipe főszerkesztője, azzal a céllal, hogy egy, a Tour de France-hoz hasonló versenyen elindulhassanak a keleti blokk bringásai, akik amatőrök lévén nem vehettek részt a világ legnagyobb versenyén.

A verseny persze könnyebb és rövidebb volt, mint a TdF, de helyenként érintette annak az útvonalát, így az amatőrök is belekóstolhattak a nagy verseny világába. 1981-ben a profik előtt is megnyílt a L'Avenir, amelyik 1992-ben az U25-ös, majd 2007-től az U23-as korosztály egyik legrangosabb viadala lett.

A versenyt az évtizedek során olyan klasszisok nyerték meg, mint

Felice Gimondi, Joop Zoetemelk, Greg LeMond, Miguel Induráin, Laurent Fignon, Egan Bernal vagy Tadej Pogačar,

fakik aztán felnőtt karrierjük során eddig összesen 15 Tour de France-ot nyertek, és tíz dobogós helyet szereztek az összetettben.