A koronavírusos Burián Katának 14 napra karanténban kell maradnia Kazanyban

Burián Kata
Bronze medallist Hungary's Katalin Burian pose on the podium during the medal ceremony for the Women's 200m backstroke swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 9, 2018. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
Vágólapra másolva!
A pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a kazanyi rövidpályás úszó Eb szervező-bizottságának vezető orvosa arról tájékoztatta a magyar delegációt, hogy Burián Kata Covid-19 fertőzése beigazolódott, ezért ő 14 napra karanténba kerül. Ezt az időt a csapat szálláshelyén, a Hotel Korsztonban kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik – amennyiben bérmelyik soron következő teszt negatív eredményt hoz, a következő nap hazatérhet.

A Magyar Úszó Szövetség fedezi a kinttartózkodás költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot Burián Katával.

A koronavírusos Burián Katának 14 napra karanténban kell maradnia Kazanyban Forrás: AFP/Andy Buchanan

A válogatott többi tagjának, illetve a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei ugyanakkor egyformán negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Kata szobatársaként az Eb egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív eredményt hozott, ezért engedélyt kapott arra, hogy a mai nap hazatérjen, ezért ő a nap folyamán visszarepül Budapestre.