Milák Kristóf: Amit a fejembe veszek, azt meg is csinálom

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Milák Kristóf, úszás, 2021.07.28.
Hungary's Kristof Milak reacts after winning the final of the men's 200m butterfly swimming event and setting an Olympic Record during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tokióban 200 méter pillangón aranyérmes Milák Kristóf az olimpia után legszívesebben eltűnt volna a nyilvánosság elől, de hazaérkezése után részt vett egy közönségtalálkozón, amelyen elárulta, miként élte meg fantasztikus győzelmét, és azt is elmondta, jelenleg mivel tölti mindennapjait.

A Bors megírta, hogy a tokiói ötkarikás játékok egyik magyar hőse, aki a 200 méter pillangón nyert aranyérme mellett 100 méteren ezüstérmes lett, legszívesebben elbújt volna a nyilvánosság elől, de tisztában van azzal, hogy egy olimpiai bajnoknak a versenyzés mellett egyéb kötelezettségei is vannak. Milák Kristóf a hazaérkezése után részt vett egy közönségtalálkozón, ahol először nézte végig felvételről a 200 pillangó döntőjét.

- mondta a klasszis úszó, akivel valószínűleg sokan így is cserélnének.

"Ráfoghatnám arra, hogy nem úgy sikerült a döntő előtti készülődésem, mint ahogyan évek óta mindig. Megvan a saját protokollom, mit, milyen sorrendben csinálok.

Erre elhagytam a kártyámat, elszakadt az úszógatyám, csak késve érkeztem a rajtkőhöz.

Ez sok volt egyszerre, talán nem véletlenül mondta az edzőm, Selmeci Attila, hogy a legközelebbi világversenyen testőrt állít mellém, aki vigyáz majd rám" - tette hozzá a 21 éves sportoló.

Milák elárulta, hogy a versenyek alatt nem igazán beszél senkivel, magának való típus, aki szereti egyedül feldolgozni az eseményeket.

- mondta Milák.

Milák Kristóf makacssága eddig meghozta az eredményét Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A klasszis úszó hazaérkezése után eltűnt a nyilvánosság elől és Ráckevén, a szülei társaságában tölti a mindennapjait és próbálja kipihenni az olimpia fáradalmait. Egyik kijelentésével még az edzőjét is meglepte.

Persze tudom, ennyi láblógatás nem fér bele, mert közelednek a pénzdíjas ISL-versenyek, ahol vigyáznom kell arra, hogy a csapatomat ne hagyjam cserben. Ráadásul mindenki az olimpiai bajnokot akarja majd legyőzni, én pedig nem szeretek veszíteni" - fűzte hozzá.

A 200 méter pillangón aranyérmes úszótól megkérdezték, mikor tudta, hogy csakis ő lehet a szám olimpiai bajnoka. Edzője szerint már jóval az olimpia előtt eldőlt ez a kérdés, ő azonban nem teljesen így gondolja.

"A dél-afrikai kollégám, Chad le Clos kivételesen taktikusan versenyzett, nem pukkadt ki a hatalmas kezdéstől, tehát csak 150 körül kezdett leszakadni. Akkor már tudtam, első leszek" - árulta el Milák Kristóf.