Egy Porschét kapott a tornagyőzelemért a világelső teniszező - kép

Ashleigh Barty Porsche tenisz
Winner Australia's Ashleigh Barty poses with her trophy and her prize, a Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo car, during the winner ceremony after the singles final match against Belarus' Aryna Sabalenka (not in picture) of the Women's Tennis Grand Prix WTA 500 tournament in Stuttgart, southwestern Germany, on April 25, 2021. (Photo by Marijan Murat / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Ashleigh Barty remek játékkal fordított a stuttgarti tenisztorna döntőjében, miután az első szettet elveszítette Aryna Sabalenka ellen. Az ausztrál világelső jutalma a trófea és a pénzdíj mellett egy luxusautó lett.

A 25. születésnapját szombaton ünneplő Barty az első szettben még nem tudott mit kezdeni fehérorosz ellenfele agresszív és pontos játékával.

A második szettben megmutatta, hogy miért ő a világ legjobbja jelen pillanatban: a rá jellemző higgadtsággal, az ütéseit jól variálva, látványos megoldásokkal 6:0-lal kiegyenlített, majd a döntő szett is az övé lett 6:3-mal.

Barty ezzel Miami után újabb rangos trófeát nyert meg az idén, megerősítve első helyét a világranglistán. Van valami, amiért mindennél jobban megéri Stuttgartban tornát nyerni: a győztes már-már hagyományosan egy Porschéval gazdagodik.

A stuttgarti tornagyőztes Ashleigh Barty, háttérben a jutalmával Forrás: AFP/Marijan Murat

Az ausztrál játékos jutalma egy zöld Taycan Turbo S Cross Turismo típusú luxusautó lett. Az elmúlt tíz évben Maria Sarapova három Porschét is hazavihetett az egyetlen fedettpályás salakos tornáról, de a német Angelique Kerber is kétszer részesülhetett hasonló jutalomban.