Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy a 2021-es Tour de Hongrie mezőnye legalább olyan erős lesz, mint a koronavírus-járvány miatt 2020 szeptemberében megrendezett magyar körverseny. Akkor öt World Team mellett nyolc Pro Team is eljött Magyarországra. A májusi viadalra a Jumbo-Visma személyében már a harmadik World Team csapatot is bejelentették a szervezők.

A tavalyi Tour de Hongrie-n a holland sztárcsapat nyerte a csapatversenyt, Tobias Foss pedig ötödik lett az összetettben. Azonban a Jumbo bringásai aligha voltak elégedettek ezzel – hiába vállaltak főszerepet a sárga mezesek a mezőny irányításából, valójában egyetlen szakaszon sem tudtak beleszólni a dobogós helyezések sorsába.

A Jumbo-Visma 2021-ben visszatér Magyarországra Forrás: Tour de Hongrie

Mindez annak fényében különösen így van, hogy a holland sztárcsapat 2020-ban nagyot alkotott: a csapat szlovén sztárja, Primoz Roglic a Tour de France-on az utolsó pillanatig sárga trikós volt, végül második lett., Később megnyerte a Vuelta a Espanát, és ki tudja, ha nincs a vírus, mire lehetett volna képes a holland Steven Kruijswijk a Giro d'Italián.

A Jumbo-Visma a profi kerékpársport egyik legrégebbi és legismertebb szereplője, a holland klub ugyanis 1984-ben – Kwantum-Decosol-Yoko néven – kezdte el gyűjteni sikereit.

A Jumbo-Visma aktuális keretének legnagyobb sztárja a szlovén Roglic, aki a 2019-es és 2020-as Vuelta-győzelem, és a tavalyi Tour de France-második hely után ebben az évben (is) a francia háromhetesre összpontosít, ahol csapattársa, a holland Steven Kruijswijk volt 2019-ben az összetett harmadik helyezettje.

Nemcsak ők ketten, hanem egy harmadik nagy név is a francia körversenyre készül a 2017-es Giro d'Italia győztese, a holland Tom Dumoulin személyében. A sztárok közé sorolhatjuk a négyszeres Tour de France-szakaszgyőztes holland Dylan Groenewegent, a Tour de France-negyedik holland Robert Gesinket vagy a négyszeres időfutam-világbajnok, ötszörös Tour de France-szakaszgyőztes német Tony Martint is. Tavaly egyikük sem jött el a legrangosabb hazai többnaposra

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.