Vágólapra másolva!
Négy hónappal az automatikus olimpiai kvalifikációk zárása előtt asztaliteniszben minden Pro Tour verseny nagy jelentőséggel bír, így jó hír, hogy Tóth Krisztina és Póta Georgina is remekül szerepel a sorozat tajvani állomásán.

Tajpejben a nőknél a 32-es főtáblán Tóth Krisztina és Póta Georgina egyaránt bravúros győzelmet aratott pénteken.

A világranglistás helyezése alapján automatikusan olimpiai részvételre esélyes Tóth hétjátszmás, drámai csatában verte a spanyolok kínai játékosát, Shen Yanfeit, aki tíz hellyel előzi meg a rangsorban. Tóth jelenleg a 32., Shen Yanfei a 22. helyet foglalja el. Ugyanekkor a már a Pro Tour versenyt megelőző kínai edzőtáborozás során is jó formát mutató Póta (63.) még nagyobb szenzációval szolgált, magabiztosan győzött a világranglista 26. helyén álló koreai Park Mi Jung ellen. Érdekesség, hogy a legjobb 16 között a kínai származású német Wu Jiaduo mellett csak a két magyar lány képviseli Európát! Közben női párosban a kettejük alkotta, alanyi jogon főtáblás duó gond nélkül jutott be a negyeddöntőbe, így szombaton már éremért mérkőznek.

Férfiversenyzőinknek nem volt szerencséjük, a 64 között mind a négyen búcsúztak, ráadásul Pázsy Ferenc (90.) súlyosnak tűnő combsérülése miatt asztalhoz sem állhatott. Más okból, de hasonlóképpen vigasztalhatatlan Jakab János (112.), aki olyannyira versenyben volt a világranglista 17. helyezettjével, a szingapúri Gao Ninggel, hogy négy meccslabdához jutott ellene, de a döntő szettben végül 17-15-re kikapott. Ráadásul Pázsy sérülése miatt a Pázsy, Jakab páros se állhatott asztalhoz.

Tóth Krisztinát pénteken tajvani idő szerint késő este értük utol szállodai szobájában: "Szegény Pázsy Feri kivételével mindannyian jól vagyunk, igaz, a többiek eléggé fáradtak. A kéthetes kínai edzőtáborozás után ez persze érthető is. Én viszont csak a később csatlakoztam a csapathoz, így nem panaszkodhatok. A játék is jól megy, a selejtezőben egy fiatal koreai lány ellen 1:3-as játszmaarányról fordítottam, ma pedig egy spanyol-kínaival szemben én vezettem 3:0-ra, innen 3:3 lett, de a hetedik szettet sikerült megnyernem. A nyolc közé jutásért egy szingapúri játékossal találkozom, aki tavaly a Bundesligában, a Busenbachban játszott, így őt elég jól ismerem, tudom, mire számíthatok. Jó lenne nyerni ellene is, ám nekem itt minden egyes győzelem plusz pontot ér a világranglistán, mert tavaly nem szerepeltem ezen a versenyen. Egyébként a körülmények szuperek, Tajpejben a városközponthoz közel lakunk egy nívós szállodában, nem messze a világ jelenlegi legmagasabb épületétől, az 508 méteres, és az emeletei száma alapján Tajpej 101 névre keresztelt felhőkarcolótól" - árulta el hatszoros Európa-bajnoknőnk.

Tajpej Open, Pro Tour-verseny; eredmények, férfi egyes, a 32 közé jutásért:
Jakab János - Gao Ning (szingapúri) 3:4 (-7, 12, -5, -7, 9, 9, -15)
Zombori Dávid - Steger (német) 0:4 (-6, -8, -7, -1)
Zwickl Dániel - J.-M. Saive (belga) 2:4 (10, -8, -9, -9, 7, -9)
Pázsy Ferenc - Lundqvist (svéd) 0:4 játék nélkül

Női egyes, a 16 közé jutásért:
Póta Georgina - Park Mi Jung (dél-koreai) 4:1 (7, 3, -8, 10, 9)
Tóth Krisztina - Shen Yanfei (spanyol) 4:3 (6, 6, 4, -9, -6, -8, 8)

Női páros, nyolcaddöntő:
Tóth, Póta - Heine, Li Qianbing (osztrák) 4:1 (-8, 4, 4, 4, 2)