Vágólapra másolva!
Meglepetésekkel folytatódott Monte-Carlóban a kétmillió euró összdíjazású férfitenisz-torna: a selejtezőből feljutott Richard Gasquet nagy küzdelemben legyőzte a világelső Roger Federert, Rafael Nadal pedig a Roland Garros tavalyi bajnokát, Gaston Gaudiót búcsúztatta két sima játszmában.

A 18 esztendős francia tehetség a harmadik szett rövidítésében három meccslabdát hárított. Federer az idén 25 meccset nyert meg sorozatban, ezt megelőzően Marat Szafintól kapott ki az Australian Open elődöntőjében.

Ferrero ugyanakkkor továbbra is menetel: a spanyol játékos, aki csütörtökön Marat Szafint búcsúztatta, pénteken Filippo Volandri ellen nyert könnyedén, a volt világelső, aki 2002-ben és 2003-ban is megnyerte a viadalt, 1 óra 13 perc alatt verte olasz ellenfelét.

Ferrero a címvédő argentin Coriával meccsel a döntőbe jutásért, aki Ferrer ellen szetthátrányból fordított. Ferrero és Coria eddig háromszor találkozott, és 2-1-re a spanyol vezet, aki mindkét eddigi salakos meccsüket behúzta, ugyanakkor az idei randevút az argentin nyerte az Australian Openen.

Eredmények, negyeddöntő:
Gasquet (francia) - Federer (svájci, 1.) 6:7 (1:7), 6:2, 7:6 (10:8)
Nadal (spanyol, 11.) - Gaudio (argentin, 4.) 6:3, 6:0
Ferrero (spanyol) - Volandri (olasz) 6:2, 6:3
Coria (argentin, 6.) - Ferrer (spanyol) 3:6, 6:4, 6:3

Az elődöntőben:
Nadal-Gasquet, Ferrero-Coria