Vágólapra másolva!
Tévesnek bizonyult az amerikai AP hírügynökség azon értesülése, hogy Venus Williams, a női teniszezők világranglistájának második helyezettje autóbalesetet szenvedett Palm Beach Gardens közelében. Az azonban biztos, hogy parádés formában teniszezik Tokióban húga, Serena, aki ezúttal az ausztrál Nicole Prattet ütötte le a pályáról. Marat Szafinnak nincs jó kedve, neki Moszkvában lopták el BMW-jét.

Tegnap több hírforrás - köztük az [origo] is - kürtölte világgá, hogy autóbalesetet szenvedett Venus Williams, a világ jelenlegi második számú teniszezőnője. A beszámolók szerint az idei Grand Slam-viadalokon három második helyezést begyűjtő játékos Florida államban található otthona, Palm Beach Gardens közelében karambolozott, az autóban 37 éves féltestvére és annak felesége tartózkodott rajta kívül.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Ezzel szemben a rendőrség ma reggel nyilvánosságra hozta a baleset pontos körülményeit, s eszerint Venus Williams nem ült a kocsiban az ütközés bekövetkeztekor, féltestvérének és nejének közös gyermeke volt a baleset harmadik szenvedő alanya.

A rendőrség tájékoztatása szerint Venus családtagjai vétlenek voltak, egy kereszteződésnél lefékeztek, s hátulról beléjük rohantak. Sérüléseik nem súlyosak.

Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744

Az ifjabbik Williams-nővér, Serena is hallatott magáról, ő a tokiói, 585 ezer dollár összdíjazású viadalon tartott bemutatót tudásából. A világelső villámgyorsan rendezte le 6:1, 6:0-lal az ausztrál Nicole Prattet, s jutott ezáltal elődöntőbe. Az egyoldalú ütközet mindösszesen 39 percig tartott, ebbe a rövid időintervallumba Serena részéről belefért hét ász, s vagy egy tucatnyi fogadhatatlan ritörn.

Pratt egyetlen megnyert játékát annak köszönheti, hogy az első szettben, 4:0-ás előnyénél Serena kicsit kiengedett, nem koncentrált eléggé, rögvest el is veszítette adogatójátékát. Ezt követően viszont mészárlást rendezett a pályán, a meccspontot egy parádés fonák átemeléssel csinálta meg. A döntőbe jutásért honfitársával, Amy Frazierrel mérheti össze erejét.

Az oroszok első DK-győzelmükre törnek/sport/egyeni/tenisz/20020919azoroszok.html

Szintén a legjobb négy közé jutott a címvédő, jugoszláv Jelena Dokic, aki a thaiföldi Tamarine Tanasugarnt győzte le. Ez sem volt éppen egy szoros találkozó, Dokic 6:3, 6:1-re nyert. Ellenfele a belga Kim Clijsters lesz, aki újabb orosz játékoson lépett túl: Kuznyecova után Lihovcevát gyűrte le.

A kanadai Quebecben a bolgár Maleeva sima veresége a nagy szenzáció, a harmadik kiemeltet a svájci Mikaelian győzte le 6:1, 6:1-re. Meglepő a világranglista-57. Tu kudarca is, őt a selejtezőből érkezett, nálánál több mint száz hellyel hátrébb jegyzett orosz Rogyonova verte.

Végezetül pedig egy hír Marat Szafin felől: a moszkvai Davis-kupa elődöntőben vitézkedő játékos autóját ismeretlen tettesek ellopták, a kár 90 ezer dollár. A BMW keresését a rendőrség állítólag nagy erőkkel kezdte meg.

WTA-torna, Tokió (585 ezer dollár, kemény borítás), negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1. kiemelt) - Pratt (ausztrál) 6:1, 6:0
Dokic (jugoszláv, 2.) - Tanasugarn (thaiföldi, 7.) 6:3, 6:1
Frazier (amerikai) - Panova (orosz, 6.) 2:6, 6:1, 6:4
Clijsters (belga, 3.) - Lihovceva (orosz) 6:2, 6:2

WTA-torna, Quebec (170 ezer dollár, kemény borítás), 2. forduló:
Bovina (orosz, 7.) - Zuluaga (kolumbiai) 4:6, 7:6, 6:3
Stevenson (amerikai, 6.) - De Los Rios (paraguayi) 6:1, 6:4
Rogyonova (orosz) - Tu (amerikai, 8.) 7:6, 7:5
Weingärtner (német) - Drake (kanadai) 6:1, 6:7, 6:4

Negyeddöntő:
Mikaelian (svájci) - Maleeva (bolgár, 3.) 6:1, 6:1