Vágólapra másolva!
Hétfő délután óta Andre Agassi és Steffi Graf férfj és feleség. Az álompár álomesküvője - minden idők egyik legszerényebb szertartása volt a Las Vegas-i városházán. A világ teniszsportjának két kiemelkedő egyénisége a nagyközönség teljes kizárása mellett mondta ki a boldogító igent Michael Cherry békebíró irodájában.

Fotó: Reuters
Álompár a valóságban

Steffi decemberre várja közös gyermeküket, aki fiú lesz. A hétfői esküvő éppen az ellentéte volt Agassi első lagzijának. Azt 1997-ben tartották, a világszép filmsztár, Brooke Shields volt az ara, és az egész világ odafigyelt a pompás körítésre. Most nem voltak külsőségek, csak egy forró csók a szertartás végén.

Azért az esküvői gyűrű nem volt "piskóta": Andre egy 22 karátos, gyémántokkal ékesített "smukkal" lepte meg hitvesét, a gyűrű értéke 300 000 márka, 42 millió forint.

Egy szerelem mérföldkövei

Először 1992-ben sodorta őket egymás mellé az élet, amikor mindketten megnyerték a wimbledoni tornát. A banketten természetesen egymással táncolták el az ilyenkor szokásos nyitókeringőt. "Én már akkor felfigyeltem rá, meg is próbáltam levenni a lábáról, de nem sikerült. Olyan volt, mint egy nehéz teniszmeccs. Hiába volt meccslabdám, Steffi azonnal ütött három ászt" - emlékezik vissza Agassi a kilenc évvel ezelőtti találkozásra. Steffi akkor 23, Andre 22 éves volt.

Az első csók:
1999 márciusában, a Key Biscayne-i tornán csattant el. "Elhatároztuk, hogy együtt edzünk. Amikor mindketten bementünk a hálóhoz, megcsókoltam" - így Agassi.

Az első randevú:
1999. szeptember 12, New Yorkban. Agassi a US Openen aratott győzelmét Steffivel ünnepelte, a First Avenue-n, a Rosa Mexicana nevű étteremben.

Az első nyilvános közös megjelenés:
1999. szeptember 18-án, Las Vegasban, a Mandalay Bay Hotelben, egy bokszvilágbajnoki mérkőzésen, a nézőtéren.

Az első közös nyaralás:
2000 januárjában, a Hawaii-szigetekhez tartozó Kauain. Táncolnak, vacsoráznak, majd a Hanalei-álomstrandon töltik az éjszaka egy részét, a homokon. Mintha a Most és mindörökkét látnánk.

Az első utalás a gyerekre:
2000 júniusában Agassi azt nyilatkozza Londonban, hogy már kész a gyerekre, és egész életében erre vágyott.

Az első terhesség:
Idén júliusban, Brühlben szólja el magát Steffi édesanyja, hogy a lánya várandós.

Az első esküvő (Steffinek):
2001 október 22-én, Las Vegasban.

Reméljük, hogy egyben az utolsó!

Korábban:

Ch. Gáll András