Vágólapra másolva!
A csonka ökölvívó-hétvégén Manchesterben, Notthinghamben és Agadirban rendeztek címmérkőzéseket, ennek ellenére nem ezek jelentették a szombat és a vasárnap szenzációját. A hírek szerint ugyanis visszatér a ringbe két legenda, az ötvenes éveit taposó Larry Holmes és Joe Bugner, valamint az alig három hónapja visszavonult Johnny Tapia is.

A manchesteri Evening News Arenában a WBU kisváltósúlyó-címmérkőzésén Ricky Hatton (25-0) és John Bailey (17-8-2) csapott össze.A WBO világelső Hatton alaposan elkalapálta ellenfelét, akire négy menetben is számolni kellett, végül az ötödikben adta fel a küzdelmet. Nottinghamben Jawaid Khaliq (16-1-1) az 5. menetben kiütötte Jacek Bielskit (15-1) megvédve ezzel az IBO váltósúlyú övét. A marokkói Agadirban a francia Salim Medjkoune szintén megvédte kispehelysúlyú Eb-címét, miután a 4. menetben technikai KO-val győzött kihívója, Koczák Sándor ellen.

És ami a szenzációkat illeti: a neves ausztrál promóter, Kieran O'Connor a pelytkák szerint megpróbálja összehozni a Larry Holmes - Joe Bugner mérkőzést. A két, már 50-es éveiben járó bunyós korábban a nehézsúly fenegyereke volt. Holmes 1978 és 1985 között 21-szer védte meg címeit, míg Bugner legemlékezetesebb mérkőzését 1975. július 1-én Muhammad Ali ellen vívta, ahol 15 menetben szenvedett vereséget. A kaliforniai Montebello városában is történt egy fontos bejelentés: Johnny Tapia, a WBO harmatsúlyú világbajnoka, aki a Cesar Soto elleni, június 30-i, 50. profi siker után vonult vissza formálisan, jelezte, ismét ringbe száll. Ellenfele és konkrét terve egyelőre még ismeretlen.

Pincési László

Korábban: