Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott nagy erőkkel készül az április 21-én rajtoló klagenfurti divízió 1/A világbajnokságra. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a közelgő a vb előtt pénteken és szombaton is felkészülési mérkőzést játszik Ausztria ellen a Mátyásföldi Jégcsarnokban.

A női hokiválogatott április elején kezdte meg a felkészülést a divízió 1/A világbajnokságra, egyértelműen azzal a céllal, hogy visszajusson az elitbe, ahol három évig szerepelt. 

Az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot, hiszen a magyarok hét győzelem mellett mindössze négyszer kaptak ki az idényben,

kétszer az elitben érdekelt Japántól és Svájctól, továbbá megnyerték a budapesti és a pozsonyi négycsapatos tornát is. Az egyik legnagyobb ellenfélnél, a franciáknál augusztusban, decemberben és februárban is jobbnak bizonyult a válogatott. Főként a legutóbbi, szlovákiai torna szolgált fontos tapasztalatokkal: kiderült, hogy egy pillanatnyi megingást is képesek megbüntetni a riválisok, ám a magyarok kétszer is hátrányból felállva mutattak karaktert. 

magyar női jégkorong-válogatott
A magyar női jégkorong-válogatott még két felkészülési meccset játszik Ausztria ellen a vb előtt
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Pat Cortina szövetségi kapitány akkor azt mondta: örül, hogy a többiek ennyire megnehezítették csapata dolgát, és reméli, megtanulták a szükséges leckét. Saját játékosai is megnehezítik majd a kapitány dolgát a keret kijelölésekor, az elmúlt időszakban sikeres nagy generáció mellett ugyanis egyre több a fiatal, akik a szezon során már bizonyítottak.

A felkészülési programban két mérkőzés szerepel Ausztria ellen hazai pályán.

A vb-házigazdával legutóbb novemberben találkoztak a magyarok, Villachban egy győzelem és egy vereség volt a mérleg. Most Mátyásföldön lehet felmérni az egyik legnagyobb riválissal szemben, hogy hol is tart a csapat.

Magyarország, Ausztria
A magyar válogatott pénteken és szombaton is jégre lép Ausztria ellen
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A magyar válogatott április 17-én utazik el Klagenfurtba, ahol a hollandok elleni lesz a főpróba a vb előtt. 

Az április 21. és 27. közötti tornán aztán sorrendben az újonc Dél-Korea, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország lesz az ellenfél,

vagyis egyre nehezebb lesz a megoldásra váró feladat. Az elitbe, a 2025-ös csehországi vb-re az első két helyezett jut fel, és a mostani jó szereplés az olimpiai kvalifikációs kiemelés miatt is fontos.