Ez kellett a horvátok elleni fantasztikus győzelemhez Bodó és Bartucz szerint

BARTUCZ László
Köln, 2024. január 20. Bartucz László kapus a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott fantasztikus meccsen nyert 29-26-ra a horvátok ellen az Európa-bajnokság középdöntőjében, ezzel pedig továbbra is van esély arra, hogy a csapat akár a legjobb négy közé is eljusson. Bodó Richárd és Bartucz László az M4 Sportnak értékelt a meccs után. 

A védekezés volt a siker kulcsa

"Laci fantasztikus volt a kétes szituációkban, meg is érdemelte a legjobb játékos címet" - kezdte az értékelést Bodó Richárd, aki Bartucz Lászlót emelte ki.

Bodó Richárd remek napot fogott ki Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A védekezés nagyon magas szintű volt, elől pedig mindig találtunk gólokat, de a védelem stabil és extra volt. Sikerült rájuk erőltetni amit szerettünk volna, fontos volt a két pont az osztrák vereség után, büszke vagyok a csapatra, gratulálok a fiúknak. Mindenkinek, családnak, szurkolóknak, edzőknek, csapattársaknak köszönöm, akik kitartottak mellettem. Szita Zoli beteg lett, de remélem kiheveri, ő is kell nekünk, de kellett nekem ez a meccs, hogy kilőjem magamból a rosszat, remélem, a következő meccsen még jobban megy majd" - monda Bodó.

Bartucz László kapus a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Felkészültünk, mint minden meccsre. Elképesztő védekezésünk volt, ilyen mögött nagyon jó védeni, megcsináltuk a feladatot, megyünk tovább. Nem éreztem, hogy eldőlt volna ez a meccs bármikor, de nem is jár ilyen a fejünkben meccs közben. Nagyon jól játszottunk, jó döntéseket hoztunk a kritikus időszakokban. Amikor letámasztottam, aláfordult az ujjam, ott elment a fejem és volt pár lövés, amit nem tudtam védeni, de bekötötték, és már nem foglalkoztam vele, csak azzal, hogy tudjak segíteni a csapatnak" - tette hozzá Bartucz László.