Vágólapra másolva!
Nem kell új helyszínt keresni a néhány nap múlva kezdődő budapesti masters vízilabda Európa-bajnokságnak, a hétvégére ugyanis sikerül kitakarítani a margitszigeti Hajós-Széchy Nemzeti Sportuszodát.

Néhány napja még derékig érő (szenny)víz borította a létesítmény épületét, a medencékben pedig a Duna és a csatornák saras, iszapos vize hullámzott. Az első becslések szerint az árvíz több tízmilliós kárt okozott.

"Két medencét már kitakarítottunk, sőt sikerült vízzel is feltölteni, de vannak még olyan medencék, amelyeknek csak később tudjuk elkezdeni a helyreállítását. Sajnos az öltözőben keletkezett károk kijavítása több időt vesz majd igénybe, de próbálunk itt is folyamatosan haladni" - mondta Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ vezetője. Hozzátette: a jelenlegi állás szerint szombattól már a Margitszigeten edzhetnek a masters vízilabda Eb csapatai.

A Nemzetközi Sportközpontok közleménye szerint a Magyar Jégkorong Szövetség pénzadománnyal - egymillió forinttal -, az Unilever pedig tisztítószerrel támogatta a helyreállítást.