Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, Dávid Kornélnak nem jön össze negyedik NBA-szezonja. Az észak-amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség profibajnokságának ez idáig egyetlen magyar játékosával kedden, az edzőtáborban közölték: a továbbiakban nem tartanak rá igényt a Washington Wizardsnál. A hírt a USA Today mellett a The Washington Post is megjelentette.

Dávidnak - aki hétfőn ünnepelte harmincadik születésnapját - az volt a pechje, hogy éppen az ő posztján, magasbedobóban mutatkozik túlkínálat a Varázslóknál. Az újonc Kwame Brown, a júniusi draft első helyezettje, a rutinos Popeye Jones, az 1992-es, barcelonai olimpiai bajnok Dream Teamben szerepelt Christian Laettner, továbbá a centerként is használható Loy Vaught és Jahidi White is a vetélytársa volt, s valamennyien - talán az egy Vaughtot leszámítva - több bizonyítási lehetőséget kaptak honfitársunknál.

A keret most már 16 tagú, azaz egyetlen játékost kell már csak elküldeni. Mindenki garantált szerződéssel rendelkezik, kivéve Shelly Clarkot. A Wizards csütörtökön este Torontóban játssza utolsó előtti bemutató mérkőzését. A Raptors elleni meccs pikantériája, hogy most találkozik életében először a pályán Michael Jordan az utódjának kikiáltott torontói sztárral, Vince Carterrel. Jordan az 1997-98-as szezont követően visszavonult, Carter NBA-karrierje viszont az 1998-99-es csonka szezonnal kezdődött.

Ch. Gáll András

Korábban: