A földre vetette magát és zokogásban tört ki a világbajnok atléta a Hősök terén - videó

athletics Horizontal
Spain's Maria Perez celebrates as she crosses the finish line to win the women's 20km race walk final during the World Athletics Championships in Budapest on August 20, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
María Pérez nyerte a vasárnapi program első versenyszámát, a női 20 kilométeres gyaloglást a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Pérez 15 kilométernél lépett el az élmezőnytől, és a 2018-as Európa-bajnok folyamatosan növelte az előnyét a célig. Az utolsó körben, a Hősök teréhez érve már ünnepelt, spanyol zászlóval le is lassított a célvonal előtt, majd átszakítva azt a földre rogyott és zokogásban tört ki örömében és fáradtságában.

Pérez mögött az ausztrál Jemima Montag és az olasz Antonella Palmisano fért fel a női 20 km-es gyaloglás dobogós helyeire – Palmisano a verseny korai szakaszában egyszer el is esett, de így is meg tudta szerezni a bronzérmet.

A magyarok közül Oláh Barbara a 34., Madarász Viktória a 35. helyen zárta a versenyszámot.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.