Vágólapra másolva!
A Budapesten zajló atlétikai világbajnokság ideje alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fokozza helyszíni ellenőrzéseit, amelyek egyebek mellett a vendéglátóhelyekre és a taxisokra koncentrálnak - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint különösen a számla-, illetve nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az árucikkek eredetét vizsgálják. A hivatal munkatársai elsősorban a vendéglátóhelyek, szuvenírboltok, szurkolói termékeket árusító üzletek és kitelepült árusok, illetve a taxisok működésére koncentrálnak.

Taxis hiénák elkezdték sarcolni az atlétikai vb szurkolóit, ezért a szervezők azonnali intézkedést kértek a hatóságoktól Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem csak a versenyek környékén jelenhetnek meg az adóhivatal munkatársai, bármilyen profilú vállalkozás számíthat ellenőrzésre az ország egész területén - hívta a fel a figyelmet közleményében a NAV.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.