Brutális vihar csapott le Budapestre, országszerte riasztás van érvényben - videó

vihar
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Brutális vihar érte el Budapestet pünkösdhétfő késő délután. Ma estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, nagyobb valószínűséggel a középső országrészben, illetve az Észak-Alföldön.
Vágólapra másolva!

Elképesztő vihar érte el a fővárost pünkösdhétfő délután. Az alábbi olvasói felvételen Óbuda látható, ahol hol eső, hol jégeső esik, a szél rendkívül élénk, közben folyamatosan villámlik. 

A Hungaromet arra hívja fel a figyelmet, hogy több helyen intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső, viharos széllökés, illetve felhőszakadás kíséretében. 

Kedden a déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat zivatar.

A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarrendszert általában 60-80 km/h széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég (<2 cm) kísérhet. Helyenként, elsősorban a Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak. Az éjszaka folyamán délnyugat felől a rendszer mögött fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Címlapi képünk illusztráció. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!