Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzése után a versenybírók beidézték Lewis Hamiltont és Logan Sargeantet, amiért a Mercedes brit pilótája feltartotta a Williams amerikai versenyzőjét. Végül Hamilton figyelmeztetést és pénzbírságot kapott érte.

A csúszással indult második dzsiddai gyakorlás elején több feltartás is történt, a leglátványosabban Lewis Hamilton akadályozta Logan Sargeantet. Az amerikainak a gyors reakcióidejére is szüksége volt, hogy elkerülje az ütközést a 10-es kanyarban. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még a második szabadedzés ideje alatt jelezte, hogy mindkét versenyzőnek jelenése lesz a versenyfelügyelőknél a leintés után.

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj 2024, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton mindkét csütörtöki szabadedzésen a nyolcadik helyen végzett
Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

Végül csütörtökön este az FIA hivatalos dokumentumot adott ki, amelyből kiderült, hogy az edzés hajrájában műszaki hibával is küzdő 

Hamilton hivatalos figyelmeztetést, valamint 15 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 14:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 18 órától jön az időmérő edzés, az 50 körös futamra pedig szombaton este, szintén magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről