Vágólapra másolva!
Utolsóként a Red Bull is bemutatta a 2024-es Forma-1-es versenyautóját, amit a csapat Milton Keynes-i gyárában lepleztek le.

Max Verstappen, a csapat holland világbajnoka azonnal dicsérte az autót, ami szerinte igazán agresszív lett és képes lehet a címvédésre 2024-ben is. Az RB20 néven futó versenyautóval minden esélye megvan a csapatnak a jó szereplésre, de Verstappen szerint nem dőltek hátra, komoly változásokat eszközöltek az autón, amivel még gyorsabbak szeretnének lenni.

red bull racing
A Red Bull is bemutatta 2024-es autóját
Forrás: Oracle Red Bull Racing

A bemutatón ott volt a csapatfőnök, az 50 éves Christian Horner is, aki ellen a saját csapata vizsgálódik, nem megfelelő viselkedése miatt. Horner a botrány kirobbanása óta először nyilatkozott, elmondása szerint nem történt semmi, és inkább az autóról beszélt.

„Megtanultuk a leckét az RB19-től, amit felhasználtunk az új autónál is. A csapat kiváló munkát végzett és komoly fejlesztéseket hajtott végre a valaha volt legsikeresebb modellen” – mondta Horner az RB20-asról, amin Adrian Newey vezetésével még agresszívebb vonalvezetéseket alkalmaztak a mérnökök.

red bull
Így néz ki szemből az RB20-as
Forrás: Oracle Red Bull Racing

A Red Bull 22-ből 21 futamot nyert 2023-ban. Az első idei tesztelésre február 21-től kerül majd sor, az első futamot március első hétvégéjén rendezik majd.

 

Kapcsolódó cikkeink