Vágólapra másolva!
Már a Mercedes pilótája, a 2025-ben a Ferrarihoz igazoló Lewis Hamilton is arról beszélt, hogy nagyon szívesen látná jövőre a megüresedő helyén az esetlegesen visszatérő Sebastian Vettelt.

A hétvégi Japán Nagydíj előtt egyre többet beszélnek arról, hogy közel lehet a négyszeres világbajnok visszatérése, és erre tett most egy újabb utalást Lewis Hamilton is. Vettel 2022 végén hagyta ott a Forma-1-et, de soha nem jelentette ki, hogy végleg vége, szerdán pedig már arról beszélt, hogy fontolgatja a visszatérés lehetőségét, kapcsolatban van csapatvezetőkkel, köztük pedig a Mercedest vezető Toto Wolff-fal is.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of Mexico
Hamilton örülne Vettel visszatérésének
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Nagyon szeretném, ha Seb visszatérne, kiváló lehetőség lenne a csapat számára. Német pilóta, többszörös világbajnok és olyasvalaki, akinek nagyon jó értékei vannak, akivel tovább fejlődhetne a csapat” – mondta Hamilton, aki először arra a kérdésre, hogy van-e beleszólása, illetve tud-e arról bármit, hogy milyen kritériumok alapján választják majd ki az utódját, azt mondta, hogy gyakorlatilag nincsen.

„Azt hiszem, az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy olyan embert válasszanak, akinek az értékei megegyeznek a csapatéval, hogy könnyen beilleszkedjen és tudjanak fejlődni. Olyan ember kell, akivel ezek a nagyszerű emberek tovább tudnak majd haladni az úton" - tette mégis hozzá a brit.

A Mercedesnél még nem döntöttek Hamilton pótlásáról, de olyan nevek maradtak a pakliban mint a Ferraritól a Hamilton érkezésével távozni kényszerülő Carlos Sainz, a Williams tehetséges versenyzője, Alex Albon vagy a csapat 17 éves tehetsége, Andrea Kimi Antonelli.

„Sebastian remek ember és négyszeres világbajnok, hiányzik mindenkinek a boxutcából és fontos, hogy a világ 20 legjobb versenyzője küzdjön a bajnoki címért. Már korábban elmondtam, boldogan fogadom, bárki lesz az új csapattársam, nem számít, hogy újonc vagy világbajnok” – mondta a Mercedes másik pilótája, George Russell.

 

 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.