Vágólapra másolva!
A Forma-1 japán futamát a világbajnoki címvédő Max Verstappen nyerte, aki sorozatban harmadszor győzött Szuzukában. A Japán Nagydíj után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) két esetet is vizsgált, és négy pilóta (Alexander Albon, Daniel Ricciardo, George Russell és Oscar Piastri) is megjelent a versenyfelügyelőknél.

A Japán Nagydíj egy nagy balesettel kezdődött, az első körben Alexander Albon és Daniel Ricciardo összeütközését és gumifalba csapódását követően piros zászlós fázis is érvényben volt. Az FIA a futam után mindkét pilótát beidézte, ám végül úgy döntöttek, hogy egyik pilótát sem büntetik meg, versenybalesetnek ítélték meg a 3-as kanyar előtt történt esetet, amit a rajtot követő túl nagy forgalom okozta helyhiánynak tulajdonítottak.

Forma-1, Japán Nagydíj 2024, Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo korán kiesett a Japán Nagydíjon
Fotó: Philip FONG / AFP

A Japán Nagydíj után Russell és Piastri incidensét is vizsgálták

Hasonló döntés született Oscar Piastri és George Russell ügyében, akik a hetedik helyért harcoltak egymással a futam hajrájában. Russell egy sikán előtt szinte letolta a pályáról Piastrit, aki a bukótéren átvágva tartotta meg a helyét ekkor – ám az utolsó körben végül így is meg tudta előzni ausztrál riválisát a Mercedes brit pilótája. Az FIA ebben az esetben sem osztott ki utólag büntetést, így 

megmaradt az eredeti végeredmény.

A Forma-1 2024-es szezonja két hét múlva a Kínai Nagydíjjal, az év első sprinthétvégéjével folytatódik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek