Vágólapra másolva!
Az Alpine F1-es csapata nagyon rosszul kezdte a 2024-es idényt, négy futam után még nincs pontja. A francia istálló még nagyobb bajba kerülhet, mindkét pilótája távozhat a gyenge szezonrajt után.

A tavalyi év végén több kulcsember is távozott az Alpine csapatától, amely borzasztóan kezdte az új idényt, ugyanis négy futam után még egyik pilótája sem szerzett pontot. 

Az istálló két francia versenyzője, Pierre Gasly és Esteban Ocon jövője is veszélyben forog, mindketten távozhatnak a gyenge szezonrajt miatt.

Bruno Famin csapatfőnök szerint a csapattal jelenleg is szorosan együtt dolgozó Jack Doohan akár képbe kerülhet a jövőben, mint az egyik versenyzőjük.

Pierre Gasly, Esteban Ocon
Pierre Gasly és Esteban Ocon is elhagyhatja az Alpine-t
Fotó: AFP (Photo by WILLIAM WEST / AFP)

"Úgy gondolom, hogy idén elég hosszú tesztprogramban vesz részt, szóval ki fogják képezni. Hamarosan elkezdjük, mert szükségünk van egy autóra, szükségünk van egy alvázra, hogy lefuttathassuk ezt a programot. Jacknek tesztelnie kell, hogy tovább fejlődjön, aztán meglátjuk, mi lesz a jövője. De még egy kicsit korai lenne erre a kérdésre válaszolni" - mondta a 2025-ös szezont illetően a francia mérnök.

Mostantól kezdve a versenyzői piac nagyon pörgős lesz. Jelenleg azt mondhatom, hogy elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, de minden forgatókönyvre fel vagyunk készülve" -

tette hozzá sejtelmesen Famin.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.