Vágólapra másolva!
Max Verstappen, a Red Bull háromszoros világbajnok holland pilótája ott kezdte a 2024-es szezont, ahol a 2023-ast abbahagyta, kettőből két futamgyőzelemmel.

Az újabb nagy sorozat kezdetén a Red Bull tartalékpilótája, Liam Lawson árult el pár dolgot Max Verstappenről, és arról, hogy hogy tudja ennyire könnyedén vezetni az új autót, és maga mögött tartani mindenkit.

F1 Grand Prix of United States - Sprint Shootout
Liam Lawson (jobbra) szerint elképesztő az összhang pilóta és autója között
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2023 Getty Images

A Red Bullokhoz nem igazán tudott közelebb kerülni a mezőny, a holland mindkét idei futamot megnyerte, és mindkét alkalommal csapattársa, Sergio Pérez lett a második.

Ez azt jelenti, hogy a tavalyi szezon kezdete óta összesen három olyan futam volt, amit nem Verstappen nyert meg.

„Egészen elképesztő az a szint, amin Max van az autóval egyetemben. A Red Bull talán a valaha volt legjobb állapotban van, Verstappen pedig nagyon kényelmesen tudja kezelni. Erre talán a legjobb példa, ha megnézzük azt a kört, amivel a pole-t elérte a Szaúdi Nagydíjon. Egy ívet sem rontott el, miközben a lehető legközelebb ment a falhoz. A négyes kanyarban extrém nehéz ívet választott, ahogy a 10-es és a 22-es kanyarban is olyan közel volt az ideális ívhez, hogy ennél közelebb nem is lehetett volna. Annyira precíz az autóval, ami azért van, mert tökéletesen bízik benne és annyira magabiztos, hogy szinte képtelen hibázni” – mondta Lawson egy podcastműsorban a világbajnokról.