Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen arról beszélt, hogy számára nem a világbajnoki címek száma a legfontosabb, hanem az életminősége, így nem célja, hogy ő legyen a világbajnoki rekorder.

Max Verstappen: Az életminőség a legfontosabb

Max Verstappen 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, most pedig már 3 világbajnoki cím, 54 futamgyőzelem, 98 dobogó és 32 pole pozíció áll a neve mellett, pedig még csak 26 éves.

Max Verstappent nem érdekli, hogy vb-rekorder legyen 
Fotó: AFP

Azonban a holland már többször elmondta azt, hogy egyáltalán nem tetszik neki, hogy egyre több futamot rendeznek a Forma-1-ben, és a folyamatosan változó hétvégi menetrendekkel, így a sprintfutamokkal sem elégedett - írja a Motorsport.

"Az életminőség a legfontosabb, egy bizonyos ponton pedig szerintem egyszerűen eleged lesz ebből. Maga a versenyzés szórakoztató, de 

az ezt körülvevő dolgok, mint az utazás és a marketingtevékenységek felemésztenek. És aztán már nem is számít, hogy mennyit keresel, inkább arról szól a dolog, hogy legyél boldog abban, amit csinálsz.

Max Verstappennek nem célja, hogy vb-rekorder legyen 

Verstappen hangsúlyozta, hogy jelenleg boldog a Forma-1-ben, viszont a jövőben ez megváltozhat:

„Amikor felkelsz, képesnek kell lenned arra, hogy 100 százalékot nyújts. Jelenleg ez nem jelent problémát, de egy ponton jelenthet – ezt már láttuk ebben a sportban. Minden alkalommal, amikor idejövök, győzni akarok és a legjobbamat nyújtani. De 

szó sincs arról, hogy itt akarok maradni, amíg nyolcszoros világbajnok nem leszek – nincs ilyen célom.

 Rengeteg más dolog is van, dolgozok a jövőmön, a Forma-1-en kívüli világban is.”