Vágólapra másolva!
A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnok pilótája, Lewis Hamilton - aki jövőre már a Ferrarinál kezdi a szezont - szerint sorsdöntő pillanatban van a sportág. A brit versenyző szerint most muszáj megmutatnia azokat az értékeket az F1-nek, amelyekhez ragaszkodik, mivel jelenleg sokkal inkább a sportágat és a nemzetközi szövetség vezető személyiségeit érintő botrányok, semmint a pályán zajló események vannak a figyelem középpontjában.

Lewis Hamilton: Csalódást keltő látni mindazt, ami most zajlik

A 39 éves brit sztár erről a csütörtöktől szombatig tartó Szaúdi Nagydíj helyszínén, Dzsiddában beszélt, utalva arra, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint Mohammed ben Szulajem, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke is kétes ügybe keveredett.

George Russell, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton nem boldog a botrányok miatt
 (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)

Egyértelmű, hogy annak, aki szereti ezt a sportágat, csalódást keltő látni mindazt, ami most zajlik. Kívülről tekintve sem nézhet ki túl jól, és szerintem ez egy fontos időszak,

mert a sportágunk most valóban megmutathatja, hogy ragaszkodik az alapvető értékekhez, és mindenki felelősséget képes vállalni a tetteiért" - fogalmazott Hamilton az MTI beszámolója szerint, aki szerint

 sorsdöntő lehet, hogy a kialakult szituációkat az F1 hogyan kezeli.

"És eddig nem kezelték túl jól" - tette hozzá. A brit versenyző ugyanakkor kifejezte a reményét, hogy az idei szezon nem ezekről az esetekről szól majd, de - mint mondta - "mindez kiemeli azokat a problémákat, amelyek jelen vannak a sportágban".

Dzsiddában ma két szabadedzésre kerül sor, majd pénteken a harmadik gyakorlást követően az időmérő edzés, szombaton 18 órától pedig a futam következik.