Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Ausztrál Nagydíj szombati és vasárnapi napján nem vesz részt a Williams pilótája, Logan Sargeant, miután a csapatának csak egy ép autója maradt, és azt a balesetező Alexander Albonnak adták. A történtek után megszólaltak az érintettek.

Alexander Albon az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén törte össze az autóját úgy, hogy azt már nem lehetett megjavítani. Csapata, a Williams jelezte, hogy nem áll rendelkezésükre tartalék karosszéria Melbourne-ben, így csak egy pilótájuk folytathatja a hétvégét, a döntésük értelmében pedig Albon fog versenyezni csapattársa, Logan Sargeant épen maradt autójával.

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2024, Alexander Albon, baleset
Alex Albon csúnyán összetörte a Williamset az első szabadedzésen, mégis ő folytathatja a hétvégét
Fotó:Martin KEEP / AFP

„A középmezőny annyira hihetetlenül szoros, hogy egy vagy két pont jelentheti a szezon végén a különbséget a hatodik és a tizedik hely között. Akármennyire is fáj látni, hogy egy pilóta önhibáján kívül nem állhat rajthoz vasárnap, 

a csapatot kell az első helyre helyeznem. 

Logan szenzációs volt. Itt marad és támogatni fogja a csapatot így is. Egyértelműen fájt neki a döntés, de ő is pontosan tudja, hogy a csapat az első” – indokolta a döntést James Vowles, a Williams csapatfőnöke.

Ez a legnehezebb pillanat a karrierem során, 

amire csak emlékszem, és abszolút nem könnyű. Azonban teljességgel itt vagyok a csapat számára, és továbbra is hozzáteszek bármilyen módon, ahogy csak tudok, annak érdekében, maximalizáljuk a lehetőségeinket” – idézte Sargeant szavait a formula.hu.

„Teljesen őszintén azt mondom, hogy egy pilóta sem akarja feladni az ülését, sosem akarnám, hogy ilyesmi történjen. Logan mindig is teljesen profi csapatjátékos volt az első naptól kezdve, és ezt nem lesz könnyű számára elfogadni. Most viszont nem rágódhatok ezen, a munkám ezentúl annyi, hogy kihozzam a maximumot a hétvégéből” – tette hozzá a szombaton 28. születésnapját ünneplő Alex Albon.

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéje magyar idő szerint szombaton 2:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd 6 órától jön az időmérő. Az 58 körös futamra vasárnap, magyar idő szerint 5 órától kerül majd sor.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek