Vágólapra másolva!
Egyre csak fokozódik a botrány az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm körül, akit ellen újabb vizsgálat indult, mivel állítólag meg akarta akadályozni, hogy a Las Vegas-i Forma-1-es pályán futamot rendezzenek.

Chris Horner Red Bull-csapatfőnök zaklatási ügye után újabb botrány robbant ki a Forma-1-ben, ugyanis hétfőn az etikai bizottság vizsgálatot indított az FIA elnöki posztját 2021 decembere óta betöltő Mohammed bin Szulajm ellen. 

Az FIA elnöke a Las Vegas-i Nagydíj ellen?

A BBC információi szerint egy névtelen szivárogtató azt állította, hogy tavaly az FIA elnöke megparancsolta a tisztségviselőknek az első Las Vegas-i Nagydíj előtt, hogy ne hitelesítsék az utcai pályát, vagyis ne engedjék, hogy megrendezésre kerüljön a futam. Az állítás egy, a BBC által állítólag látott jelentésben szerepel, amit az FIA megfelelőségért felelős vezetője készített a szövetség etikai bizottságának – írja a motorsport.com

Mohamed bin Szulajm, Max Verstappen, F1, Forma-1
Az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm súlyos vádakkal néz szembe
Fotó: AFP

Az információ ugyanattól a szivárogtatótól származik, aki szerint Mohammed bin Szulajm manipulálni próbálta a tavalyi Szaúdi Nagydíj végeredményét

Az FIA elnöke állítólag arra utasította a Las Vegasi szervezőket, hogy találjanak valamilyen problémát a helyszínnel, ami miatt ne lehessen biztonságosnak nyilvánítani.

 A gond csak az volt, hogy biztonsági szempontokból a Las Vegas-i pálya megfelelt az FIA protokolljának, így nem találtak benne kivetni valót. A híreket egyelőre sem az FIA elnöke, sem a Forma-1 nem reagált. Azonban az nem derült ki, hogy bin Szulajm miért akarta volna ellehetetleníteni a Forma–1 történetének 1100. versenyhétvégéjét Las Vegas-ban.