Vágólapra másolva!
Az FIA a nemrég nyilvánosságra kerülő vádak nyomán megerősítette, hogy a megfelelőségi osztályuk elkezdte vizsgálni az elnök Mohammed bin Szulajm ellen megfogalmazott vádakat.

Elkezdték vizsgálni az az FIA-elnök ellen felhozott vádakat

Az FIA megerősítette, hogy az FIA-elnök Mohammed bin Szulajm ellen felhozott vádak nyomán az irányító testület megfelelőségi tisztviselője megkapta a jelentést. Bin Szulajmot eredetileg hétfő este azzal vádolták, hogy 

manipulálta a 2023-as Szaúdi Nagydíj eredményét, 

a BBC új cikke viszont újabb állításokat fogalmazott meg - írja a Motorsport.

F1 Bahrain Grand Prix 2024, Mohammed bin Szulajm
Egyre nagyobb a botrány Mohammed bin Szulajm körül 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A BBC Sport szerint mindkét vádat ugyanaz a bejelentő tette, a friss vád szerint pedig Bin Szulajm azt mondta a tisztviselőknek, hogy ne hitelesítsék a Las Vegas-i utcai pályát a tavalyi, debütáló futam előtt.

Korábban pedig azt állították az FIA elnökéről, hogy állítólag beavatkozott a verseny eredményébe, és követelte, hogy töröljék el Fernando Alonso 10 másodperces büntetését. A vádakat követően az FIA megerősítette, hogy a megfelelőségi tisztviselő vizsgálja a vádakat:

A szóvivő aggódik, a jelentés bizonyos elemei pontatlanok

Az FIA megerősíti, hogy a megfelelőségi tisztviselő kapott egy jelentést, amely részletesen ismerteti az irányító testületeinek egyes tagjait érintő lehetséges vádakat.

 A megfelelőségi osztály – az ilyen ügyekben bevett gyakorlatnak megfelelően – jelenleg is kiértékeli ezeket az aggályokat, hogy biztosítsa a megfelelő eljárás alapos betartását.”

A közleményt követően az FIA szóvivője hozzátette, sajnálatos és aggodalomra ad okot, hogy az ügyet előzetes felhatalmazás nélkül hozták nyilvánosságra a médiában, és hogy a jelentés bizonyos elemei pontatlanok.