Újabb amerikai városban rendezhetnek Forma-1-es versenyeket

Forma-1, Miami Nagydíj, Daniel Ricciardo, McLaren
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo races during the Miami Formula One Grand Prix at the Miami International Autodrome in Miami Gardens, Florida, on May 8, 2022. (Photo by Chandan Khanna / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai New Jersey államban található Atlantic Cityben egy használaton kívüli repülőteret Forma-1-es pályává alakíthatnak át a jövőben.

A motorsport.com megírta, hogy az Atlantic Cityben található 140 hektáros, használaton kívüli repülőteret, a Bader Fieldet átalakíthatják F1-es versenyek megrendezésére képes létesítménnyé.

A 2023-as versenynaptárban három futam is lesz az Egyesült Államokban (Miami Nagydíj, Amerikai Nagydíj, Las Vegas-i Nagydíj) és a sorozatot tovább szeretnék népszerűsíteni hazájukban az amerikaiak.

A Bader Fieldet 2,7 milliárd dollárból alakítanák át Forma-1-es pályává, ebben az összegben benne van a környékbe épített szálláshelyek és üzlethelyiségek felépítésének költsége is.

Atlantic City városi tanácsa szerdán fogadta el a terület átalakításáról határozó javaslatot, amely alapján az új pálya és környékének építése hat-kilenc évbe telik majd, tehát nem a közeljövőben kerül sor arra, hogy újabb F1-es futamot rendezzenek meg az USA-ban.