Vágólapra másolva!
Óriási sebességgel csapódott a falba a Formula-E sorozat haiderábádi futamán a korábbi F1-es versenyző, Pascal Wehrlein.

A 28 éves mauritániai-német pilóta jelenleg a Formula-E sorozatban szereplő TAG Heuer Porsche Formula E Team versenyzője, és három futam után két győzelemmel, valamint egy második hellyel a háta mögött vezeti a pontversenyt.

A haidarábádi futam pénteki szabadedzésén a pálya utolsó kanyarjában vesztette el az uralmát az autó fölött, és nagy sebességgel vágódott a falba.

Az autó orra csúnyán összetört, de szerencsére Wehrlein miután összeszedte magát a saját lábán szállt ki az autóból. Biztos, ami biztos azért egy alapos kivizsgálásra kórházba szállították, de Florian Modlinger sportigazgató elmondása szerint, úgy tűnik, hogy minden rendben van. "Inkább kétszer ellenőrzünk mindent, hogy biztosra menjünk. Nem szeretnénk kockáztatni, ezért vittük be Pascalt a kórházba" - mondta a sportvezető a The Race szaklapnak.

Wehrlein a 2016-os és a 2017-es szezonban szerepelt a Forma-1-ben, a Manor és a Sauber színeiben 39 futamon hat pontot szerzett. Pályafutása során kétszer (2013-15 és 2018) versenyzett a német túraautó-bajnokságban (DTM), 2018 óta pedig a Formula-E sorozat egyik állandó pilótája.