Tagadja az F1 vezére, hogy kiárusítják az F1 lelkét

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Sergio Pérez, Red Bull, Charles Leclerc, Ferrari, Fernando Alonso, Alpine, Lando Norris, McLaren, Brit Nagydíj 2022, futam
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (R) and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) run wide allowing Mercedes' British driver Lewis Hamilton to move up two places during the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 3, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem csak a pénz számít a bajnokság helyszíneinek megválasztásánál, állítja a sportág vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

Miközben fényűző helyszínekkel gyarapodott, gyarapszik a Forma-1-es bajnokság és várhatóan újabb pályák kerülnek be a körforgásba, a klasszikus állomások közül egyre több kiszorul és egyre többnek, például a Belga vagy a Francia Nagydíjnak veszélyben a helye.

A versenyzők közül többen felemelték a szavukat a tendencia miatt és felhívták a figyelmet arra, hogy nem lenne szabad kizárólag a pénznek mozgatni a döntéseket.

Korábban a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban is izgulhattak a pálya jövője miatt Forrás: AFP/Justin Tallis

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali reagált a kritikákra és tagadta utóbbi állítást.

– mondta a Sport Bildnek. – Egy természetes változás zajlik, nyitunk az egész világ felé. A pénz mindenhol fontos, nekünk is. De nem csak ezt vesszük figyelembe, hanem az egész körítést. Ha csupán a bankszámlára koncentrálnánk, egyértelműen másképp nézne ki a versenynaptár."

Németországba már évek óta nem utazik el a mezőny, Domenicali ennek kapcsán azt mondta, onnan ritkán hívják a versenyrendezés szándékával, pedig állítása szerint ha minden feltétel összeállna, újra lenne itt futam.