Élő:
Vágólapra másolva!
A fiatal és tehetséges japán pilóta a forrófejűségéről vált hírhedtté a mezőnyben, aki nem fogja vissza magát a megkérdőjelezhető manőverek kivitelezésében, vagy a rádiós kirohanásaiban sem. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy a csapat egyetértett abban a döntésben, hogy Cunoda Jukinak fel kell keresnie egy pszichológust a legújabb rádiós kirohanása miatt.

A japán pilóta ismét nem fogta vissza magát a rádióban, miután ütközött csapattársával, Pierre Gaslyval. A mérnöke kérdéseire folyamatos káromkodással reagált. Cunoda azóta bocsánatot kért az AlphaTauri csapattól, amiért ő volt a hibás a balesetben - de a csapatrádióban tanúsított viselkedése miatt Marko „problémás gyermeknek" tartja a Red Bull házán belül.

- idézte őt a Motorsport-total német lap.

"Kerestünk számára egy pszichológust, akivel együtt dolgozhat a jövőben, mert az, hogy folyamatosan panaszkodik minden egyes kanyarban, az befolyásolja a teljesítményét is."

Helmut Marko aggódik, hogy a versenyzőjük nem a megfelelő dolgokra fókuszál a futamok alatt, ezért szakmai segítséggel próbálják orvosolni a problémát Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Peter Fox

Cunoda szeretné maga mögött hagyni a Brit Nagydíjon történteket
A japán egyértelművé tette, hogy a fájdalmas silverstone-i hétvégét az Osztrák Nagydíj hétvégéjén maga mögött szeretné tudni, és teljes egészében a Red Bull hazai versenyére fókuszálni.

- mondta Cunoda.

- fogalmazott pozitívan a japán, aki jó teljesítményre számít az AlphaTauritól a következő versenyen.
Forrás