Schumachert meglepte a szurkolók elismerése

Forma-1, Osztrák Nagydíj 2022, péntek, Mick Schumacher
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher arrives in the pits during the first practice session at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 8, 2022, ahead of the Formula One Austrian Grand Prix. (Photo by Jure Makovec / AFP)
Vágólapra másolva!
A Haas remek formába lendült és megint mindkét versenyzője pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon, pedig nem is szereltek új alkatrészeket az autóra. Főnöke úgy látja, Schumacher nyugodtabb lett.

Kijött a gödörből a Haas júliusban és a 9. helyről visszakapaszkodott a 7.-re, miután két egymást követő versenyen mindkét pilótája pontot szerzett. A Brit Nagydíjhoz hasonlóan Ausztriában is Mick Schumacher volt a gyorsabb, az egyik kedvenc pályáján a 6. helyen ért célba. A német versenyzőt megkérdezték, miben látja a fejlődés okát, és két tényezőt említett meg.

„Mindig nehéz megállapítani, mitől gyors egy autó. – válaszolta a Sky német csatornájának. – A miénk már a szezon elején erős volt, de talán eltévedtünk a beállításaival.

„Ezek a tényezők hozzájárultak ehhez az eredményhez."

Schumacher beszélgetése a csapattal a leintés után

„Ilyen teljesítménnyel remélhetőleg sok pontot gyűjtünk majd a további futamokon. Próbáljuk tartani a trendet Le Castellet-ben és Budapesten a nyári szünet előtt, utána pedig reméljük, a fejlesztésekkel jól kezdjük majd az idény második felét." A Haas ugyanis csak a hónap végén veti be az első nagyobb idei fejlesztési csomagját.

Schumachert a nézők megválasztották a nap versenyzőjének is, akit váratlanul ért az elismerés.

A németet a Haas csapatfőnöke is méltatta az újabb kiváló eredmény után. „Ugyanúgy, mint Silverstone-ban, megmutatta, mire képes" – nyilatkozta Günther Steiner.

A Haas az Alpha Tauri és az Aston Martin elé lépett a csapatok bajnokságában.