Vettelt a visszavonulásról kérdezték, ő nem tudja, mi vár rá

Forma-1, Miami Nagydíj, Sebastian Vettel
Portrait, Helmets, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA Sebastian Vettel, Aston Martin
Vágólapra másolva!
A nyáron dől el, folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben. Elismeri, hogy a velejáró tényezők egy része már kellemetlen neki, azt ugyanakkor nem tudja, mi vár rá az autóversenyzői karrier után.

Július elején 35 éves lesz Sebastian Vettel, így most és adott esetben a következő években is folyamatosan terítéken lesz a visszavonulásának kérdése. Bár Kimi Räikkönen és Fernando Alonso 40 fölött akasztotta, illetve fogja szögre akasztani a bukósisakot, Vettelen időnként az látszik, mintha már nem lenne annyira motivált, legalábbis a Forma-1 bizonyos velejárói már nem hiányoznak neki.

Többen javasolták a visszavonulását, miután elvesztette a helyét a Ferrarinál, de elfogadta az Aston Martin hívását. Itt a második szezonját tölti, időnként erősebb, máskor halványabb formát mutat, és egyelőre ő maga sem tudja, maradni akar-e még egy vagy több szezonra.

Vettel még nem tudja, marad-e a Forma-1-ben 2023-ban Forrás: Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Zak Mauger

„Élvezem a vezetést, bizonyos dolgokat viszont nem" – nyilatkozta a Red Bull-lal 2010 és 2013 között négy vb-címet szerző pilóta a PA-nek.

„Gyerekeim vannak otthon, ez tőlük vesz el időt. Még nem döntöttem. Nyáron szoktuk elkezdeni az egyeztetést."

Míg néhány versenyző különböző üzleti vállalkozásokkal és tervekkel már aktív versenyzői pályafutása során készül a későbbi életére, Vettel nem tartozik közéjük.

Vettel a Monacói Nagydíjon Forrás: AFP/Sebastien Bozon

„Egész életemben autóversenyzéssel foglalkoztam. Ez biztonságot ad, és a napirendem mások határozzák meg" – mondta a német.

„Van róla elképzelésem, de valójában nem tudom, milyen. Nem számítok arra, hogy egyik napról a másikra találok valamit, amiben nagyon jó vagyok, mert ez már sikerült, nehéz lesz megismételni. Hányszor vihetjük el a főnyereményt a lottón?"

Az építkező Aston Martinnak sokat számít Vettel tapasztalata, aki a tabellán megelőzi a tulajdonos fiát, Lance Strollt, így az ő részükről is meglehet az igény az együttműködés folytatására.