Vágólapra másolva!
Élvezte az utóbbi versenyeket, de ettől nem gondolja meg magát a visszavonulásról. Örülne, ha nem lenne ennyire hullámzó az Aston Martin formája.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj során bejelentette visszavonulását. A hungaroringi verseny előtt 15 pontot gyűjtött, azóta kevesebb futamon 21-et, Austinban átmenetileg még az 1. helyen is eltöltött egy kis időt, amit csapata lélektanilag nagyon fontosnak érzett.

Így érthetően többekben felmerült, hogy talán túl korán távozik a sportágból, de amikor erről kérdezték Mexikóban, Vettel nemmel válaszolt. „Sokáig és alaposan elgondolkodtam a döntésen, sok szempontot mérlegeltem" – jelentette ki.

Vettel az utolsó versenyeire készül Forrás: Zak Mauger

„Arra mindenképp jó ez, hogy emlékeztessen, mennyire imádom ezt a sportágat, miért imádok ennyire versenyezni. Remek futamaim voltak, élveztem őket. De néhány futamot nem élveztem annyira, amelyeken öt kör után már a kockás zászlót vártam."

Az Aston Martin javuló tendenciát mutat, megközelítette a konstruktőri tabella 6. helyén álló Alfa Romeót, a maradék két futamot 4 pontos hátrányból várják mögöttük. Vettel.

„Kicsit szomorú, hogy ennyire hullámzó a teljesítményünk – mondta. – Jó lenne, ha nem lennének ekkora kilengések a jó és rossz pillanatokkal."