Vágólapra másolva!
Pierre Gasly az Abu-Dzabi Nagydíj után csapattársától és az AlphaTauritól közös énekléssel köszönt el, a keddi teszten viszont már az új istállóját, az Alpine-t dicsérte.

Gasly és Cunoda Juki számos szép pillanatot élt át közösen az elmúlt két évben, így a feledhetetlen zárás sem maradhatott el. Adele és az Oasis slágerében ha nem is találtak el tökéletesen minden hangot, a lelkesedésre semmiképp nem lehet panasz.

A keddi, szintén Abu-Dzabiban megrendezett évzáró gumiteszten azonban már az Alpine idei A522-esét vezette a francia versenyző. Gasly idén mindössze hatszor szerzett pontot és a bakui 5. helye kimagaslik az eredményeiből, Cunoda még gyengébb teljesítménye miatt pedig

a konstruktőrök között utolsó előtti lett az AlphaTauri, ami az autó sebességének és versenyképességének romlása miatt jelentős visszaesés a korábbi évekhez képest.

A majdnem ötször annyi pontot szerző, negyedik helyen záró Alpine így mindenképpen előrelépésnek tűnik Gaslynak, amit már kedden bebizonyított, hiszen noha az eredmény másodlagos volt, a Ferrarik mögött negyedikként tudott zárni – nem csoda tehát, hogy elégedetten értékelt.

Gasly nagyon elégedett volt az első alpine-os napja után Forrás: Twitter

„Nagyon boldog és egyben pozitívan meglepett vagyok, olyan simán ment minden és olyan jól sikerült az alkalmazkodás – mondta Gasly. – Nyilvánvalóan nyitottan érkeztem, hiszen ez volt az első alkalom, hogy teljesen új környezetbe csöppentem. Kezdetben minden szokatlan volt: a kormány és a gázpedál meglepően reagált az elején.

„Szóval nagyon izgatott vagyok, hogy mi következik, de

Hiszem, hogy ez a csapat egy új kezdet számomra, és egy lehetőség, hogy valami csodálatosat alkossunk együtt. Eddigi legjobb szezonjukat aratták, mióta visszatértek, és szerintem szezonról szezonra javuló pályán vannak. Abból, amit ma láttam és abból, amit az egész szezonban mutattak, határozottan