Olasz média: Binotto távozása a küszöbön áll a Ferrarinál

Mattia Binotto
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto looks on from the pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A spekulációk egy viharos szezont követően kezdtek felerősödni, amelyben a Ferrari nem tudott élni szinte egyetlen kínálkozó lehetőséggel sem a versenyhétvégék során. A frusztráció a csapaton belül egyre csak erősödött az idény folyamán, a szurkolók pedig Binotto lemondását kezdték el követelni.

A Sky Sport és a Corriere della Sera olasz médiumok arról számolnak be, hogy a Ferrari pénteken bejelenti, hogy a két fél elválik egymástól.
A Ferrari 2022-ben remekül kezdett, hiszen az első négy futamból kettőt megnyert, amivel Charles Leclerc 34 ponttal megelőzte a címvédő Max Verstappent.

A sorozatos megbízhatósági problémák, műszaki hibák és a versenyzői bakik azonban lehetővé tették, hogy a Red Bull megelőzze őket

a versenyzői és a konstruktőri bajnokságban, és végül mindkét bajnoki címet megszerezzék.

Ennek következtében a Ferrari elnöke, John Elkann állítólag elvesztette a Binottóba vetett bizalmát, ami ahhoz vezetett, hogy 28 év után felajánlotta lemondását a csapatnál.

John Elkann és Mattia Binotto útjai véglegesen szétválhatnak a 2022-es pocsék szezont követően Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Mindez azután történt, hogy az olasz médiában korábban találgatások jelentek meg, amelyeket a csapat a hónap elején még kénytelen volt cáfolni. A RacingNews365.com hírportál felvette a kapcsolatot a Ferrarival ahonnan

egyelőre nem nyilatkoznak a hírrel kapcsolatban.

Forrás