Vágólapra másolva!
Drónnal forgatott videót a Mercedes az F1-es csapatot működtető gyárban a kötelező leállás idején. Katonás a fegyelem és patikába illő a tisztaság a hétszeres világbajnok portáján.

Az F1-es csapatok gyárai a Forma-1 titokzatos boszorkánykonyhái, még a kisebb istállók sem szeretnek betekintést engedni abba, hogy mi zajlik a falakon belül. A Mercedes ezen már korábban túllépett, egyhetes valóságshow sorozatot is forgattak Brackley-ben és Brixworth-ben lévő motorüzemben, most pedig újabb látványos videót készítettek.

A kötelező gyárbezárást kihasználva drónnal repülték be az F1-es versenyistállót működtető, Brackley-ben lévő komplexumot. A recepció után a különböző tervezőrészlegek, az idei évre elkészített, a Csillagok háborúját idéző szerelőállások és az irányítóközpont is látható, ahol mérnökök hada segíti a pályán zajló munkát.

Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a Mercedesnél klinikai tisztaság és fegyelmezett rend van, és a kötelező leállás miatt szinte senkivel sem találkozott a drón, miközben az olykor szó szerint szédítő felvételeket készítette.

A Brackley-ben lévő gyárat még 1999-ben a British American Racing hozta létre, később a Honda, majd a Brawn GP birtokába került, mielőtt a Mercedes 2009 végén átvette, és bővítéseket hajtott végre. Ez a műszaki területeket is érintette, de olyan praktikus fejlesztéseket is jelentett, mint például a felvétel elején látható, többszintű parkolóház.