Verstappen szerint a Mercedes csak ismét szokásos trükkjét adja elő

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Bahrein teszt 1. nap
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 kicks up sand as he runs wide during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen sem dől be a Mercedes szezon előtti gyengélkedésének és azt mondja, a világbajnok istálló csak ugyanazt játssza, amit korábban néhány versenyhétvégén is csinált.

Kétségtelenül nehézkesen indult a Mercedes számára az idei szezon a bahreini tesztelésen, de egyöntetű vélemény az F1-es paddockban, hogy a címvédő istálló jobb annál, mint amit eddig mutatott. Carlos Sainznak és a Ferrari sportigazgatójának is ez a meglátása, és a legnagyobb kihívónak tartott Max Verstappen is úgy gondolja, a Mercedes csak szokásához híven igyekszik másra helyezni az esélyesség terhét.

Verstappen szerint annyira azért nem rossz a Mercedes Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Annyi bizonyos, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas nehezen birkózott meg a kiszámíthatatlanul viselkedő W12-essel, a Mercedesnek tehát vannak megoldásra váró gondjai. Az azonban egyelőre nem jelenthető ki, hogy emiatt a tavalyi szezonban is toronymagasan diadalmaskodó gárda nem lesz a leggyorsabb az idén, vagy legalábbis az év elején.

Max Verstappen szerint ugyanis az adataik azt mutatják, hogy a Mercedes tempója továbbra is jó, és csak a címvédő óvatos hozzáállása miatt nem nyilvánult meg mindez a köridőkben.

„Az adatokból természetesen látszik, hogy mit csinálnak – nyilatkozta a holland pilóta a Ziggo Sportnak. – A leggyorsabb körüket letekert motorral futották, majd mentek két visszafogott kört, majd utána fél másodpercet gyorsultak a motornak köszönhetően. Úgyhogy gyorsak, ehhez kétség sem férhet."

Verstappen szerint a Mercedes egyszerűen a korábban is alkalmazott pszichológiai hadviselést folytatja, és igyekszik saját magáról levenni a terhet azaz, hogy a Red Bullt tartja a leggyorsabbnak.

„Egy kicsit most rosszabbul kezdtek, és természetesen próbálnak minket beállítani favoritként. Aztán amikor ismét elöl lesznek, ismét zseniknek fognak tűnni – szúrt oda a riválisnak a Red Bull pilótája. – Néhány versenyen tavaly is ezt csinálták. Pénteken azt mondták, hogy »igen, a Red Bull nagyon erősnek tűnik«. Mélyen legbelül azonban akkor is tudtam, hogy nem ez a helyzet. Aztán szombatra az élre álltak, és mindenki el volt ájulva."

Az első versenyen vajon már a Mercedes lesz elöl? Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A tavalyi szezont a pontverseny harmadik helyén záró holland ezért aztán nem is úgy áll hozzá az idei évhez, hogy ő lenne az esélyes. „Egyáltalán nem tartom magamat favoritnak.

– magyarázta, mire feltették neki a kérdést, hogy mi van, ha ő pontosan ugyanazért mondja ezt, amiért a Mercedes. – De az a normális, hogy ők a favoritok, nem? Hét éven át zsinórban megnyertek mindent. Úgyhogy egyáltalán nem gondolom, hogy mi lennénk az esélyesek. Ezzel együtt örülök annak, amit a tesztelésen csináltunk és elégedett vagyok a kocsi egyensúlyával. Hogy ez elég lesz-e? Fogalmam sincs. Majd a Q3-ban kiderül."