Vágólapra másolva!
Mick Schumachernek nem kellett messzire mennie, hogy példaképet találjon, hétszeres világbajnok édesapja pályafutásából ő is sokat tanul miközben az F1-es versenyzői bemutatkozására készül.

A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is a Forma-1-es mezőny teljes jogú tagjaként folytatja pályafutását a 2021-es szezon során, a 21 éves sportoló bemutatkozását nagy érdeklődés övezi. Részben a híres családnév visszatérése, részben a Ferrari-legenda állapota miatt, de erről Mick semmit sem árul el.

Schumacher, piros overallban: a hasonlóság nem csak látszat Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Arról viszont igen, hogy édesapját tekinti hősének a motorsportok terén, és bár más-más korszakban hajtanak sikerre, igyekszik ő is tanulni abból, ahogy a munkatársai által nagyra tartott Michael Schumacher építette a pályafutását.

– idézték az F1 hivatalos weboldalán. – Nagyon sokáig ő volt a mérce, és számomra még mindig ő az, úgyhogy mindig erre hagyatkozom. Ez a dolog sportszakmai oldala, emberi szempontból mindig is csodálni fogom, hogy az évek során milyen következetes volt, és mennyire két lábbal járt a földön. Én ezt nagyra értékelem, és ebből tanulhatok is a saját pályafutásom kapcsán.”

Az ifjabb Schumacher elárulta, egy apró serleg a legféltettebb kincse, amit még édesapjától kapott. „Még egy bérgokart-versenyen nyerte. Hatéves korom óta őrzöm, és mindig a legjobb helyen volt a szobámban. Ez a legfontosabb trófeám, és még csak nem is én nyertem!” – mutatott rá az ifjú versenyző, aki az F3-ban és az F2-ben is bajnok lett, és számos futamgyőzelmet ért el.

Elmondása szerint Schumacher továbbra is a svájci Glandban lakik, de a folyamatos utazás miatt nem sok időt tölt a családjával. Kijelentette, imádja a versenyzést, ezért az életmódja terén könnyedén hoz áldozatokat a siker érdekében.

„Egyszerűen imádom a küzdelmet, a versenyzést és a szoros csatákat. Leírhatatlan érzés az, amikor az ember tökéletes kört fut az időmérőn és megnyeri a versenyt. Nagy örömmel tölt el, amikor mindhárom szektor lila színű lesz. Az is érdekes, hogy sok remek szakemberrel dolgozhatok, mert a motorsportok minden téren nagyon fejlettek.”