Mick Schumacher: Be akartam bizonyítani, hogy okkal vagyok itt

Forma-2, Szahíri Nagydíj, sprintfutam, Mick Schumacher, Prema
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 06: 2020 F2 Champion Mick Schumacher of Germany and Prema Racing celebrates in parc ferme during the Round 12:Sakhir Sprint Race of the Formula 2 Championship at Bahrain International Circuit on December 06, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Magának szeretett volna bizonyítani az idei Forma-2-es szezonban Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki fontosnak érzi, hogy bajnokként léphet tovább a Forma-1-be.

Mick Schumacher múlt vasárnap drámai finálén megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, így egy újabb bajnoki címmel a zsebében léphet fel a Forma-1-be. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia magának is szerette volna bizonyítani, hogy helye van az autóversenyzés csúcskategóriájában, és úgy érzi, hogy az elmúlt öt év során csapata komplett pilótát faragott belőle.

A bajnoki címért járó trófeával Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason

Schumacher számára olyan szempontból tét nélküli volt a bahreini F2-es finálé, hogy nem ezen múlt jövő évi F1-es szerződése, hiszen a Haas már korábban bejelentette az érkezését. Ezzel együtt a célja a győzelem volt, úgyhogy csalódott volt amiatt, hogy ez nem jött össze. A bajnoki cím viszont meglett, ami szerinte „nagyon fontos" debütáló F1-es szezonja előtt. „Bajnoki címmel az önéletrajzodban megérkezni az F1-be nagyszerű dolog. Már volt egy az F3-ban, most pedig már van egy az F2-ben is, ami az egyik topbajnokság. Nagyszerű ellenfelek ellen nyerni, Dan Ticktum ellen az F3-ban, most pedig Callum ellen az F2-ben, akit nagyon jól ismerek a Ferrari versenyzői akadémiájáról, remek kihívást jelentett. Minél jobbak az ellenfelek, az ember annál többet fejlődik versenyzőként. Ezt most mind magammal viszem az F1-be."

Neve miatt óriási elvárásokkal kellett megbirkóznia, kívülről azonban ez nem látszott rajta. A szezonzáró után azonban elismerte, hogy saját magával szemben megvoltak azért az elvárásai.

Nyilván a szezonkezdet nem olyan volt, ahogy elterveztük, nem raktunk mindent össze, főleg én nem. A csapat egész évben nagyszerű volt. De lépésről lépésre elkezdtek jönni a dobogós helyezések és a két győzelem."

Magának akart bizonyítani Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock

A 21 esztendős pilóta csapatát külön kiemelte, hiszen összesen öt idény töltött a Premánál, egyet az F4-ben, kettőt-kettőt pedig az F3-ban és az F2-ben. Elmondta, hogy nagyon szoros kötelék alakult ki közöttük a Forma-2-ben a csapattal, megbíztak egymásban, a nehéz időkben pedig még szorosabban összetartottak, motiválták és hajtották egymást. Nem utolsó sorban pedig a Prema faragott belőle komplett pilótát, már amennyire ezt egy Forma-1-es újoncról el lehet mondani.

Nyilván az eredmények is ezt mutatják, valamint hogy jövőre a Forma-1-ben versenyzem. A nagy csapatok látják ezt, és hogy velük érhettem ezt el, az is nagyszerű. Együtt nyertük meg a Forma-3-as Európa-bajnokságot és a Forma-2-t. Szerintem eddig egyetlen fiatal pilóta sem volt még olyan sokáig ugyanabban a csapatban, mint én. Ez bizonyítja, hogy a Prema az egyik legjobb csapat a mezőnyben."