Hamilton sokat fogyott, legyengítette a koronavírus

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, FIA Gala
UNSPECIFIED - DECEMBER 18: In this screengrab Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is presented with the FIA President Special Award during the 2020 FIA Prize Giving on December 18, 2020. (Photo by Getty Images/Getty Images for FIA)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton újra edzeni kezdett, hogy visszanyerje a formáját a koronavírus után. Mick Schumacher szerint a brit pilóta sikereiben semmi véletlen nincs, csak rengeteg munka.

Különösebb ellenállás nélkül nyerte meg idén a hetedik világbajnoki címét Lewis Hamilton, de nem sokkal azután, hogy Törökországban bebiztosította a végső győzelmét, elkapta a koronavírust, ezért a Szahíri Nagydíjat ki kellett hagynia és a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon sem volt formában.

Hamilton az FIA díjátadóján, távolról bejelentkezve Forrás: Getty Images for FIA/2020 Getty Images/Getty Images

A brit pilóta ránézésre rendben volt, de már a versenyhétvégén jelezte, hogy a futamon kemény megpróbáltatásra számít, végül behozta az autóját a biztonsági 3. helyre, és nem tagadta, hogy örült a futam végének. Hétfőn az Instagramon

arról posztolt, hogy újrakezdte az edzéseket, de hosszú út áll előtte, mire visszanyeri a lendületét.

„Az elmúlt két hónap során 6 kg-ot fogytam, ebből 4-et akkor, amikor elkaptam a Covidot. Nagyon sok izmot vesztettem. Az erőnlét terén a mélypontról kezdem most újra, ez nem mókás, de elszánt vagyok, hogy visszanyerjem az állóképességemet és ismét 100 százalékos legyek. Ha nincs fájdalom, nincs nyereség.”

Hamilton kapcsán nemrég egykori főnöke, Paddy Lowe a következetességet emelte ki a brit pilóta sikere kulcsaként, hogy a Mercedes versenyzője hosszú éveken keresztül képes fenntartani a motivációját és kész tenni azért, hogy a csúcson maradjon.

Jelképes pillanat volt, amikor Hamilton 91. nagydíjgyőzelme alkalmával Mick Schumacher édesapja egyik sisakját ajándékozta a pilótának Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Ezt a Forma-1-be készülő újonc, Mick Schumacher is kiemelte, ő ugyan még csak most érkezik a világbajnokság mezőnyébe, de hétszeres világbajnok édesapja révén jól tudja, milyen erőfeszítések kellenek a tartós sikerek érdekében.

– mondta a német fiatal a Corriere della Sera hasábjain. – Hogy mennyire fontosak az erőforrások, az energia és a tehetség, amit az adott bajnok mozgósít, és aztán nyer. Ez ugyanúgy igaz Hamiltonra, mint az édesapámra. Ilyen nagyszerű sikerekben semmi véletlen nincs. Ez csak a jéghegy csúcsa, sokszor csak ennyit látunk kiemelkedni a vízből.”