Nem Mick Schumacher lesz a legjobb F1-es újonc jövőre?

Forma-2, Orosz Nagydíj, Cunoda Juki, Carlin, Mick Schumacher, Prema
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Mick Schumacher of Germany and Prema Racing (20) overtakes Yuki Tsunoda of Japan and Carlin (7) for the lead during the Formula 2 Championship Feature Race at Sochi Autodrom on September 26, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Korábbi csapatfőnöke szerint a jövőre a Forma-1-ben az Alpha Tauri színeiben bemutatkozó Cunoda Juki más szintet képvisel, mint a szintén az F2-ből érkező Mick Schumacher és Nyikita Mazepin. 

Jövőre három újoncot avat a Forma-1, ráadásul mindhárman a Forma-2-ből lépnek fel a királykategóriába. A Haasnál az F2-es bajnoki címet megnyerő Mick Schumacher, valamint a pontverseny ötödik helyén végző Nyikita Mazepin kap lehetőséget, míg az Alpha Tauriban az utánpótlásszéria idei bronzérmese, a Red Bull-támogatott Cunoda Juki mutatkozhat be. Hármójuk közül már csak a rendelkezésére álló technika miatt is a 20 esztendős japánnak lesz a legjobb esélye jó eredmény elérésére, korábbi főnöke szerint azonban versenyzőként is sokkal jobb a másik két debütánsnál.

Schumacher és Cunoda az F2-es szezonzáró után rendezett díjátadón Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Cunoda két éve, a japán Forma-4 bajnokaként érkezett Európába, hogy 2019-ben az összetett 9. helyén végezzen az FIA F3-as sorozatában. Ezt követően az idei évre feljebb lépett az F2-be, ahol a Carlin Motorsporttal három versenyt nyert. Az istállót tulajdonló Trevor Carlint pedig egyenesen lenyűgözte. „Már nagyon hamar láthattuk a képességeit, a hozzáállását, a munkamorálját és minden ilyesmit. Fantasztikus számára ilyen gyorsan eljutni a Forma-1-be – nyilatkozta a Expressnek az 57 esztendős csapattulajdonos. – Remélem, megkapja az időt a beilleszkedésre és a tanulásra, mert nagyon komplex dolog az F1-ben versenyezni az autók és az azokat körülvevő technikai oldal miatt. Szerintem ha megkapja az időt, akkor fantasztikus lesz, nagyon izgalmas a Forma-1-nek."

Noha a pontversenyben Schumacher mögött végzett, Cunoda többször nyert, több pole pozíciót szerzett és több leggyorsabb kört ért el az idén a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiánál, ami sokat elmond a képességeiről. Carlin szerint pedig a japán nem csupán jó, hanem a három bemutatkozó közül egyenesen a legjobb.

– jelentette ki.

Schumacher előzi Cunodát útban a győzelem felé az Orosz Nagydíj főfutamán Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Dan Istitene

És hogy miért gondolja Carlin, hogy a jövőre Pierre Gasly mellett bizonyítani igyekvő Cunoda ennyire jó? „Nagyon gyorsan tanul és nagyon gyors, nagyon jók a vele született képességei. Ugyanakkor hallgat a tanácsokra, elraktározza, majd alkalmazza azokat. Számomra ez a legnagyobb erőssége.

Lenyűgöző, hogy milyen hamar felvette a tempót annak tükrében, hogy milyen kevés kilométert ment. Két éve versenyez Európában. Ennyi. Előtte egy keveset ment a japán Forma-4-ben. Igazán lenyűgöző."