Vágólapra másolva!
Nem kapkodnak a Haasnál, hogy bejelentsék a jövő évi versenyzőpárost, de Günther Steiner szerint hamarosan hivatalossá válik, hogy kik érkeznek Romain Grosjean és Kevin Magnussen helyére.

Kettős versenyzőcserére szánta el magát a Haas-csapat vezetése, a szezon végén Romain Grosjean és Kevin Magnussen is távozik, a helyükre pedig a közvélekedés és a Racer.com értesülése szerint is a Ferrari tehetségkutató programjának tagja, Mick Schumacher és F2-es ellenfele, a szintén erős anyagi háttérrel rendelkező Nyikita Mazepin érkezik.

Mick Schumacher a Ferrari juniorprogramjának tagja Forrás: Ferrari

Sokáig úgy tűnt, hogy Schumacher az Alfa Romeónál mutatkozhat be Antonio Giovinazzi helyén Kimi Räikkönen csapattársaként, ez meghiúsult, így várhatóan a Haas jelenti majd a minden érintett számára kockázatosabb megoldást.

Günther Steiner csapatfőnök szerint a döntés már megszületett, a bejelentés viszont még várat magára.

„Tudjuk, hogy merre tartunk, a bejelentés ideje is kezd megérni, de még nem állunk készen – nyilatkozta az amerikai szaklapnak. – Remélhetőleg már nem tart sokáig, és túlleszünk ezen, de pillanatnyilag még nem állunk készen ezért vagy azért, a részletekbe pedig nem akarok belemenni, mert fel fogják fújni. Ha eljön az ideje, ki fogjuk mondani, igazából nem kell sietnünk.”

Steiner is érzi, hogy fontos a közvélemény megnyugtatása az ügyben, de arra utalt, hogy a papírmunkával egyelőre nem végeztek, ezért kell még várni a bejelentéssel. A csapat ötéves történetében ez mindössze a második alkalom, hogy pilótát cserélnek, hiszen Grosjean a kezdetektől a csapat tagja, csak Esteban Gutiérrezt cserélték le Kevin Magnussenre.

A Haas nem kezes autó, újoncoknak nagy feladat lesz megbarátkozni vele Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon - Formula 1

„Azt mondanám, hogy ez új kihívás. Minden újdonság érdekes. Ha minden évben ezt csinálnánk, egy idő után unalmas lenne, de olyan régen foglalkoztunk ezzel, hogy hirtelen új kihívással néztünk szembe – utalt Steiner a pilótacserére. – Tetszik a folyamat, sok időbe telik és mentálisan kimerítő, de ezzel semmi baj. Sok emberrel kell beszélni és tárgyalni, aztán a csapat érdekében meg kell próbálni kihozni a maximumot a helyzetből.”

Grosjeantól csak egy ellenfele búcsúzott el

Miközben várhatóan két újonc érkezik a mezőnybe, Grosjean és Magnussen révén két rutinos versenyző távozik is, hiszen szinte biztos, hogy nem jut nekik hely a 2021-es rajtrácson. A pilóták szakszervezetének (GPDA) egyik igazgatójaként is dolgozó francia elárulta, mindössze egy ellenfele, George Russell küldött neki üzenetet, miután kiderült, hogy eltanácsolják a Haastól.

„Amikor megtörtént a bejelent, hogy jövőre nem maradok a csapattal, ő volt az első és egyetlen, aki küldött nekem egy WhatsApp üzenetet. Ez igazán megmutatja, hogy nagyszerű srác” – nyilatkozta.