Lewis Hamilton életmódot váltott a nyárra

Forma-1, Lewis Hamilton, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on from the fan stage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 27, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az ötszörös Forma-1-es világbajnok nem a tőle megszokott módon tölti nyári pihenőjét, a bulik helyett most a családdal töltött időé, és a pihenésé a főszerep.

Lewis Hamilton életmódot váltott, legalábbis ami az augusztusi Forma-1-es nyári szünetet illeti. Az ötszörös világbajnok a Német Nagydíjon betegen vett részt, és bár a Magyar Nagydíjra már sokkal jobban volt, látszott rajta, hogy nincs teljesen túl a dolgon. Nagyrészt ennek köszönhetően a világbajnoki pontverseny éllovasa visszavesz egy kicsit a pihenése alatt, és a partizás, valamint az ide-oda repkedés helyett inkább a családjával és barátaival pihen, valamint új dolgokat is kipróbál, hogy csúcsformában vágjon neki a szezon második felének.

Hamiltonnak az idei nyár más Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hamilton sok mindenről híres, a visszafogott életstílus azonban nem tartozik ezek közé. Renegetegen kritizálták már emiatt, az eredmények viszont őt igazolják.

Ennek megfelelően aztán a háromhetes szabadságot is az életet habzsolva igyekszik tölteni – gondolhatnánk, ezúttal azonban más a helyzet.

„A múltban száz százalékig fitten vágtam neki a nyári szünetnek. Jelenleg nem ez a helyzet. Egész évben fitt voltam, most azonban biztosra kell mennem, hogy visszanyerjem az energiámat" – nyilatkozta a szünet előtt.

A Német Nagydíj hétvégéjét betegen csinálta végig, az időmérő edzés előtt csapaton belül még az is felmerült, hogy Esteban Oconnak kell vezetnie helyette. Ezután a Magyar Nagydíj hetében minden médiaszereplését lemondta, a Hungaroringen már nem is volt rosszul, de azért teljesen jól sem. „Nem most vagyok a valaha volt legfittebb, még mindig jövök kifele a betegségből. Nem csak egy egyszerű megfázás volt, mint ahogy néhányan állították, hanem olyasmi, ami igazán kizsigerelt.

Olyan erősen szeretnék visszatérni, amennyire csak lehet."

Öccsével, már a nyári szünet alatt

Példákat is mondott arra, hogy min fog változtatni. „Sok időt fogok a családommal tölteni. Éjszakai bagoly vagyok, aki hajlamos nem túl sokat aludni. Változtatni akarok ezen, látni akarom a napfelkeltét, bárhol is legyek.

A közösségi médiában eddig két posztot osztott meg a vakációjáról, az egyiken öccsével, Anthonyval látható, a másikon pedig Miles Chamley-Watson kardvívó világbajnokkal, akivel kosarazott, majd közösen edzőterembe is ment. Ez alapján elmondható, hogy eddig valóban kimaradt a bulizás Hamilton nyarából, és a felkészülésé, valamint a pihenésé a főszerep.