Pérezt bosszantja, hogy nem lehet az élcsapatokhoz kerülni

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Sergio Pérez, Force India
Force India's Mexican driver Sergio Perez drives during the first practice session at the Circuit de Catalunya on May 12, 2017 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Nagyon nehéznek tartja a bejutást a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez, máshol pedig képtelenség a győzelmekért harcolni. Maradhat a Force Indiánál jövőre is, de a hétvégén még nem lesz bejelentés erről.

A Forma-1 elitje zárt világ, a Mercedesen, a Ferrarin és a Red Bullon kívül más istállónak évek óta esélye sincs, hogy a győzelemért harcoljon, és úgy tűnik, belátható időn belül nem is lesz változás ebből a szempontból.

E csapatok ráadásul nem sűrűn variálják a felállásukat, így az exkluzív körbe nagyon nehéz bekerülnie bárkinek, aki egy igazán erős autóban szeretné megmutatni a képességeit és harcba szállni a vb-címért. A Force India pilótáját, Sergio Pérezt ez bosszantja.

Pérez várhatóan hosszabbítani fog a Force Indiával Forrás: AFP/Lluis Gene

"Nagyon ritkán nyílnak meg lehetőségek az élcsapatoknál. Láttuk, (Valtteri) Bottas is hogy került a Mercedeshez - utalt a Motorsport.com-nak nyilatkozva Nico Rosberg váratlan visszavonulására. - Nekem jelenleg az zavaró ebben a sportban, hogy csak egy-két csapat képes a legjobb helyekért harcolni, mögöttük pedig óriási a szakadék."

Pérez 2013-ban kapott már egy komoly lehetőséget, amikor a McLaren szerződtette, de pechére a csapat pont akkor indult el a lejtőn, és neki sem sikerült megvetnie a lábát a gárdánál. Többször említette, hogy az ott szerzett tapasztalatokból sokat profitált, és azóta sokat javult a megítélése – köszönhetően többek között az olyan teljesítménynek, amellyel jelenleg az egyéni értékelés 7. helyért foglalja el, a három élcsapat versenyzői mögött.

Bár szerette volna, ha a Belga Nagydíjra már szerződéssel a zsebében érkezhet, a Force Indiával még nem hosszabbított 2018-ra, amikor az ötödik szezont tölthetné az istállóval.

"Sokat haladtunk, de a nyári szünetben nyilván mindenki szusszan egy kicsit, így nehéz tartani a kapcsolatot másokkal, beleértve magamat is. Sok újdonságról nem tudok beszámolni, szólok, ha többet mondhatok - nyilatkozta a tárgyalásokról.

"Mint tudják, minden tárgyalásomba bevonom a mexikói szponzoraimat is, ők is egyeztetnek. Reméljük, hamarosan bejelentést tehetünk. Nem fog sokáig húzódni az ügy, bízunk benne, hogy eldől a jövőm, mire Ázsiába érünk, de nem sietek. Tudom, hogy előnyös helyzetben vagyok. Arra akarok összpontosítani, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak az autóban, és jó hétvégéim legyenek."

A világbajnokság szeptember közepén kezd meg a turnét Ázsiában, a Szingapúri Nagydíjjal. Pérezre tavaly szemet vetett a Renault, és úgy hírlik, ezúttal is van két másik csapat, amely komolyabban érdeklődött iránta.

A Ferrari a héten jelentette be, hogy jövőre megtartja Kimi Räikkönent, és Valtteri Bottas szénája is elég jól áll ahhoz, hogy maradhasson a Mercedesnél.

Lewis Hamiltonnak érvényes szerződése van csapatánál, az pedig elég valószínű, hogy Sebastian Vettel sem fordít hátat a Ferrarinak. A Red Bullnál meg éppenséggel olyannyira túlkínálat van jó pilótákból, hogy szegény Carlos Sainzt sem tudják előléptetni a Toro Rossótól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!