Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas nem becsüli le a Red Bullt, de nem számít rá, hogy a Monacói Nagydíj után a közeljövőben ismét fenyegetést jelenthetnek a Ferrarira és a Mercedesre.

Az idény eddig eltelt részében a Ferrari és a Mercedes osztozott a futamgyőzelmeken, a többi csapat legfeljebb ábrándozhatott az 1. helyről. A Red Bullnak sem termett babér, s bár a Monacói Nagydíjon Daniel Ricciardónak a stratégia segítségével sikerült átugornia Valtteri Bottas Mercedesét, így 3. lett, a finn versenyző nem hiszi, hogy az erősorrend harmadik helyezettje tartós fenyegetést jelenthet az előtte lévőkre.

Minden a leszorítóerőn és a mechanikai tapadáson múlik, valamint azon, hogy az autó jó legyen a bukkanókon és az irányváltásoknál - mondta. - Kanada teljesen más lesz, az a pálya teli van közepesen gyors kanyarokkal és sikánokkal."

A Red Bullnál nem számítanak rá, hogy a következő versenyeken is verhetik a Mercedest vagy a Ferrarit Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Szerintem előbb-utóbb versenyképesek lesznek. Erős csapatról van szó, roppant gyors autókat készítenek, ezért nem szabad lebecsülnünk őket, ugyanakkor arra számítok, hogy Kanada keményebb dió lesz számukra."

Ezt a Red Bullnál is így látják, mivel a sok padlógázos szakasz és az alacsonyabb leszorítóerő nem nekik kedvez, és a naptárban a montreali pályát követő bakui és spielbergi helyszínen szintén így lesz.

Javulást a szezon későbbi részére tervezett fejlesztésektől, valamint a Renault motorfrissítésétől várnak.

A korábbi öt futam közül csak a vizes pályán induló Kínai Nagydíjon esett meg, hogy Ricciardo vagy Max Verstappen meg tudott előzni egy Ferrarit vagy Mercedest.

Élete egyik legjobb időmérős körét futotta

A Monacóban a 3. helyről rajtoló Bottas a táv közel feléig tartotta a pozícióját, de amikor úgy tűnt, Verstappen eléje vághat, a Mercedes kihívta őt kerékcserére. Bár ezzel meghiúsította üldözője szándékát, rövid időre beragadt Carlos Sainz mögé, és Ricciardo is fokozta az iramot a használt gumikon, így a bokszkiállása után az ausztrál a 3. helyre tért vissza.

A Mercedest egész hétvégén hátráltatták a gumikezelési nehézségeket okozó beállításproblémák, de Bottas úgy érzi, a szerencse sem szegődött mellé. "Életem egyik legjobb időmérős körét futottam, és teljesen máshogy alakult volna a vasárnap, ha öt századmásodperccel gyorsabb vagyok" - jelentette ki.

Sainz mögött túlmelegedtek a fékjeim, miközben Daniel meg jó köridőket futott. A Red Bull erős tempót diktált, felvette velünk a harcot, és lecsapott a kínálkozó lehetőségre. Elszomorító így pontokat veszteni."

A finn pilóta jelenleg a tabella 3. helyén tanyázik, 54 ponttal lemaradva az éllovas Sebastian Vetteltől, és 29-cel csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!