Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője élvezi a kihívást Max Verstappen érkezése óta, de elismerte, hogy a monacói kudarc után nagyon kiakadt. Győzelemnek könyveli el, ha csak a Mercedesek jobbak nála.

A szezon első felének kellemes meglepetését Daniel Ricciardo szállította. A Red Bull versenyzője a pontverseny ideiglenes 3. helyét birtokolja, és a balszerencsés kínai, spanyolországi, és monacói futamok pechjei nélkül még jobb eredményeket érhetett volna el. Az általában mosolygós ausztrál a monacói veresége után láthatóan kiborult, és a Motorsport.com-nak elismerte, akkor minden összejátszott ellene.

„A szezon kezdete óta jól vezettem, de mégsem értem el semmit, aztán hirtelen mindenki Max (Verstappenről) kezdett beszélni. Akkor minden összejött egyszerre, és ez nagyon bosszantó volt” – emlékezett vissza a monacói esetre, amikor azért vesztette el a győzelmet, mert a szerelői nem készítették ki neki a megfelelő gumikat a kerékcseréhez.

Az újabb győzelem még várat magára Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Ez egyéni és csapatsport is egyben, a többieken és más szempontokon is sok múlik. Arra is emlékezni kell, amikor jól sikerültek a kerékcserék, úgyhogy nem lehet elkényeztetett gyerek módjára viselkedni” – foglalta össze, de elárulta, a futam utáni megbeszélésre inkább nem ment el.

„Monaco után ezért úgy gondoltam, hogy ha bemegyek a mérnökök szobájába, olyan hangulat lesz, mintha valaki meghalt volna, és vagy felkapom a vizet vagy semmi előre mutató nem fog elhangzani, ezért jobb, ha nem is megyek.”

Ricciardo nem tagadta, hogy olykor türelmetlenül várja a sikert, szerinte a versenyszellem szólt belőle, amikor a múltkor előtört belőle a kapuzárási pánik. „Közben ott vannak a többiek, például (Fernando) Alonso is nyert egymás után két bajnoki címet, aztán 10 év alatt semmit, úgyhogy nem csak én vagyok ebben a helyzetben.”

A Ferrari legyőzése a célja Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Néha azt kívánom, bárcsak egy másik sportot űznék, ahol mindig megmutathatom az igazi képességeimet. Ott van például a tenisz, ahol nincs kifogás, csak az ütő meg a labda. Nagyon egyszerű az egész, de (az F1) néha felbosszant, mert olyan bonyolult” – mondta. „Én viszont ezt a sportágat választottam. Ez az életem, és imádom. Át kell vészelnem néhány vihart, de hiszem, hogy

A Red Bull versenyzője 100 F1-es futamából eddig hármat nyert meg még 2014-ben, és szerinte lehetséges, hogy az idén nem tudja gyarapítani a győzelmei számát, de azzal is elégedett lesz, ha ő lehet a legjobb pilóta a Mercedesek után.

Verstappen kemény ellenfél Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

A konstruktőri világbajnokságban is reméli, hogy megelőzik a Ferrarit, mert az jót tenne a csapat pénzügyeinek és motivációjának egyaránt. Az egyéni siker érdekében azonban Verstappennel is meg kell birkóznia, de Ricciardo örömmel teszi ezt.

Azt akarom, hogy a Forma-1 megpróbáltatás legyen számomra. Hiszem, hogy világbajnok lehetek, ez a célon, de ha ez nem sikerül, akkor is azt mondhatom, hogy oké, talán nem én vagyok a világ legjobbja, mert valaki jobb volt nálam” – magyarázta. „Szeretek tanulni, és Max igen jó kihívás. Nagy lendület és rajongás övezi, kicsit olyan, mint Seb (Vettel) ellen volt. Ha le tudom őt győzni, az jót tesz majd a jövőbeli fejlődésemnek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!