Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok szerint Kanadában azért küszködött, mert nem tudta az autóját és a gumikat működési tartományba hozni, de Bakuban nem tart ettől, mert sokkal melegebb lesz.

Kimi Räikkönen nem tudta csapattársa, Sebastian Vettel tempóját hozni a múlt hétvégén rendezett Kanadai Nagydíjon. Az időmérőn bő fél másodperccel, a versenytáv alatt, azonos taktikával 58 másodperccel maradt le csapattársa mögött, de elárulta, megtalálták küszködésének okát.

– magyarázta Räikkönen. „Talán a beállítások is lehettek volna jobbak bizonyos szempontból, de ha a gumik nem megfelelően üzemelnek, akkor nehéz a helyes beállításokat is megtalálni.”

Biciklivel járta be a pályát Bakuban Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Nagyon sokat számít, ha az ember nem tudja bemelegíteni őket. Az idén a legtöbb versenyen igen hideg volt, és ez nem segített nekünk. Pontosan tudjuk, hogy nekünk jót tesz, ha melegebb van, mert könnyebb munkára bírni a gumikat, de

Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy számára a kanadai volt az első versenyhétvége az idén, amikor problémamentesen tudtak készülni a versenyre. Räikkönen úgy vélte, egy kis változás az időjárás alakulásában rögtön nagy előnyt jelenthet a Ferrarinak. Bakuban a hétvégén nagy meleget, 32-34 fokot várnak.

de nagyon szűk a vonal a jó működés és a határértékek elhagyása között” – mondta. „Ez nagy különbséget okoz a köridők terén. Az elmúlt néhány versenyen küszködtünk, nem volt könnyű dolgunk, de most egy újabb hétvége következik egy új helyen. Jól be kell állítanunk az autót, működésre bírni a gumikat, és biztos vagyok abban, hogy minden oké lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!