Ricciardo levadászná a Ferrarikat az időmérőn

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 10: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2016 in Montreal, Canada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160610-00859 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull még nem mutatta meg, hogy valójában milyen tempóra képesek Montrealban, de Verstappen szerint a Ferrari a korábbiaknál jobb formában van.

Az első két szabadedzés alapján úgy tűnik, száraz pályán a Mercedes ezúttal is toronymagas esélyes, de a Red Bull versenyzői nem tartják kizártnak, hogy megvívhatnak a Ferrarikkal. Daniel Ricciardo a délutáni tréningen az 5. lett csapattársa, Max Verstappen mögött, de elsősorban az olaszok autóinak szereplésével volt elfoglalva.

– utalt a Ferrarira. „Velük fogunk harcolni a 3. helyért. A mai formánkkal ez nem volt lehetséges, de szerintem este összekapjuk magunkat, és így holnap megküzdhetünk velük.”

Ricciardo holnap előrelépést remél Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

„Nem hiszem, hogy összeraktam ma a tökéletes kört. Ennél többet várok magamtól, a holnapi beállításoktól, és így közelebb kerülhetünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz. A megfelelő körrel talán még eléjük is kerülhetünk” – utalt az olasz istállóra. Ricciardo elárulta, hogy az

új Renault erőforrást Montrealban még nem futtatták időmérős üzemmódban,

így arra számít, hogy szombaton csökkenteni tudják a csaknem 1 másodperces lemaradásukat. Megjegyezte, a mai 3-4. köre során nekikoccant a falnak, úgy érezte, hogy talán még mindig a monacói mérgét vezette le.

Verstappen megint gyorsnak bizonyult Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen közben szintén a Ferrarikkal volt elfoglalva: „Jobbnak tűnik a tempójuk” – mondta a Spanyol Nagydíj győztese. „Nekünk is van még teendőnk, de mindenki javulni akar. Majd holnap meglátjuk, az biztos, hogy fejlődnünk kell, de szerintem ez pozitívum” – tette hozzá a holland pilóta, aki monacói baleseteit elintézte annyival, hogy ilyen gokartozás közben is előfordul, csak az F1-ben többen látják.

A holland pilóta kisebb bajba került az első szabadedzésen,

amikor a sportfelügyelők szerint „szükségtelenül lelassított a 77-es rajtszámú autó előtt”, ezzel a bukótérbe kényszerítette Valtteri Bottast a célegyenes előtti sikánnál. Verstappen egy megrovással megúszta az incidenst.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!